Home Kriptozoológia Halálra rémült a három férfi attól, amivel találkozott – sosem felejtik el

Halálra rémült a három férfi attól, amivel találkozott – sosem felejtik el

0

Egy háromtagú társaság éppen hazafelé tartott a munkából, amikor valami olyasmit pillantottak meg, amitől megrémültek.

Nem Észak-Amerika ugyanis az egyetlen hely, ahol legendák keringenek egy nagy, majomszerű lényről, amely a vadonban kószál – hasonló történetek és észlelések egymástól függetlenül a világ minden táján felmerültek.

A legismertebb példák közé tartozik a himalájai Yeti és az orosz Alma, míg Ausztráliában az ilyen lényt Yowie-nak nevezik.

Ez a legenda a mai napig aktuális, az emberek továbbra is beszámolnak észlelésekről egy titokzatos, majomszerű fenevadról, amely állítólag a hatalmas és távoli ausztrál Outbackben kószál.

Legutóbb három férfi számolt be arról, hogy Queensland vidéki részén vezetés közben valami furcsát látott.

A munkából hazafelé tartottak a távoli Jimna városán keresztül, amikor egy utcai lámpa alatt egy görnyedt alakot láttak.

Először azt hitték, hogy egy vaddisznó vagy valami hasonló, de megdöbbentek, amikor az állat két lábra állt, és majomszerűen elszaladt.

A csoport egyik tagja – Seamus Fitzgerald – később azt nyilatkozta, hogy az élménytől nem tudott aludni.

“Még soha nem volt ilyen paranormális vagy furcsa élményem” – mondta. “Alig aludtam azon az éjszakán, és az az érzés volt nyomasztó, hogy olyasmit láttam, amiben korábban nem hittem”.

A társaság egy másik tagja – Stirling Slocock-Bennett – bevallotta, hogy ő is összezavarodott az észlelés miatt.

A mindössze 91 lakosú várostól sem idegenek az ilyen észlelések, a helyiek közül többen is beszámoltak már találkozásról egy rejtélyes majomszerű lénnyel.

“Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mások mit láttak és tapasztaltak” – mondta Fitzgerald.