Home Hírek Halált okozhat a rejtélyes telefonhívás?

Halált okozhat a rejtélyes telefonhívás?

772
7
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 0 percig tart

Tömeghisztériát és pánikot keltett a szóbeszéd, miszerint halált okozhat egy bizonyos számról érkező telefonhívás fogadása.

Afrika legnépesebb országában, Nigériában futótűzként terjed a hír, miszerint meghal az, aki hívást fogad a 09141-es telefonszámról. Az egyre szélesebb körben ismertté váló rémmesére reagálva a Nigériai kommunikációs bizottság azt üzente az embereknek, hogy elképzelhetetlen, hogy valaki egy telefonhívás fogadása miatt veszítse életét.


A bizottság szóvivője elmondta: ?Egy ilyen alaptalan híresztelésnek csak a nagyon naiv emberek hisznek.?

Az eset nem egyedi, a szöveges üzenetben terjedő pletykák fenyegettek már bombatámadással és azzal, hogy a szezonális homokvihar utáni savas esőben halálosan megéghet az ember.

A pánik kialakulását tanulatlan és a kormányban hitüket vesztett emberek táplálják.

7 COMMENTS

  1. Ez tisztára olyan mint a kör cim? horror filmben ha valaki megnézi a videókazettát kap egy telefonhivást és pontosan egy hét után meghal. Mi van Samara valóban létezik???? :))))))) Még filmbe jó volt de ekkora baromságot.

  2. egyébként talán annyi lehet hogy ha valami különleges frekvenciáju hangal próbálkozik ami ártalmas az emberre, a mai világban semmi sem meglep?, de amugy szerintem is fake