Home Hírek Hamarosan az X-men szereplőjéhez hasonlóan gyógyulhatunk

Hamarosan az X-men szereplőjéhez hasonlóan gyógyulhatunk

410
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 1 percig tart

A képregényekből, és filmekből ismert karmokkal rendelkező karakter, Logan gyógyulási képességei talán nem is állnak már olyan messze tőlünk.

A karakter egyik ismertetőjegye, a csodás gyógyulás ugyan fantáziának tűnhet, ennek elérése mégis célja a tudománynak. Ilyen gyors regeneráció azonban jelenleg még elérhetetlen.

A Harvard Egyetem kutatói ugyanakkor ennek a gyors regenerációnak a titkait kutatják olyan állatokkal, mint férgek, szalamndrák, medúzák, melyek nem csak a sebeiket tudják hamar begyógyítani, hanem testrészeket is képesek újranöveszteni.

Egy féreg (Hofstenia Miamia) esetében a tudósoknak sikerült találniuk egy olyan DNS-t, amely képes aktiválni az úgynevezett Azonnali Növekedési Válasz (Early Growth Response – EGR) vezérlő gént. Ez a gén felelős a gyors regeneráció ki és bekapcsolásáért.

Ennek a génnek a csökkentett működése gátolta a regenerációs folyamatokat.

Úgy hiszik, hogy az EGR gén szintén jelen van az emberben is, de ennek a felépítése eltér a férgekétől. Mindez arra utal, hogy be lehet kapcsolni ezt a folyamatot, lehetővé téve a teljes test regenerációját.

Ha ez megvalósul, akkor Logan képessége valóság lehet.

Yahoo! News | paranormal.hu