csütörtök, március 22, 2018
Home A múlt rejtélyei Hátborzongató egyiptomi rejtély: azt hitték, halott madár, azonban valami sokkal ijesztőbb volt

Hátborzongató egyiptomi rejtély: azt hitték, halott madár, azonban valami sokkal ijesztőbb volt

97
0
Megosztás

Archeológusok riasztó felfedezést tettek, amikor egy egyiptomi relikviát szkennelési eljárás alá vontak.

Évszázadokkal ezelőtt találták meg azt a titokzatos tárgyat, melyről csak most derültek ki a megdöbbentő részletek. Egészen eddig ugyanis nem volt lehetőség az alaposabb átvizsgálásra, most azonban kutatók átszkennelték a tárgyat, és alaposan meghökkentek.

Az archeológusok és régészek korábban azt hitték, hogy egy halott madár mumifikált maradványai lehetnek, azonban óriásit tévedtek.

A szóban forgó aprócska múmiát eredetileg tényleg több évszázada találták meg, majd egy Kentben található múzeumba került, ahol évtizedeken át csak porosodott.

1

Ekkor az 1960-as években régészek egy csoportja vizsgálta meg kívülről a tárgyat, hogy, megállapítsák, mi lehet. Arra jutottak, hogy egy 2300 éves sólyom maradványai lehettek, amit Egyiptomban mumifikáltak.

Köztudott volt, hogy a fáraók és Egyiptom titokzatos világában nagy szerepet töltöttek be a madarak, különösen a sólyom.

2

Ahogyan aztán teltek az évtizedek, újra szóba került az, hogy át lehetne vizsgálni immáron az új technológiával a leletet. Nemrégiben vállalkoztak is rá a régészek, és egy különleges eljárás keretében átszkennelték a múmiát, így képet kaptak annak pontos tartalmáról

Ekkor azonban alaposan megdöbbentek. Egy nagyon riasztó titokra derült ugyanis fény. Amit eddig több évtizeden keresztül madármúmiának néztek, az valójában egy csecsemő múmiája volt.

3

Nem tudni kié, vagy, hogy miért mumifikálták, de a kutatók nem zárják ki, hogy egy fáraó szerelemgyereke lehetett.

Talán valamelyik fáraó szolgálója által fogant titokban, és később el kellett tüntetni a nyomait. A mumifikálás ténye mindenképpen valami olyasmit sejtet, melynek talán köze lehet a fáraókhoz.

4

A tesztek és az eredmények azt mutatták ki, hogy a baba 20 hetesen már ki lett hordva, ezzel a világ legfiatalabb múmiájává léptetve elő a leletet.

Az elméletek szerint a csecsemőt azonnal mumifikálták, majd elrejtették, hogy a fáraóhoz közel álló emberek, fontosabb személyek ne tudják meg, és ne támadjon a fáraón, és uralkodásán támadható pont.

avilagtitkai.com