Home A múlt rejtélyei Hátborzongató történetek hajókról

Hátborzongató történetek hajókról

0

A történelem során rengeteg borzongató történetet ismerhetünk meg félelmetes, rettenetes körülmények között elsüllyedt hajókról. Mára ilyeneket hoztunk nektek!

A Sayo (2016)

A német kalandozó Manfred Fritz Bajorat éppen mély gyászban volt, amikor elhagyta a Karib-szigetek térségét 2010-ben. Éppen csak eltemette szeretett feleségét, Claudiát, aki rákban szenvedett. Épp ezért a Bajorat összerakta a yachtját és egyszerűen elhajózott a naplementébe. Hat évre tűnt el. Azonban ezen év februárjában két halász találta meg a Sayo nevű hajót a Fülöp-szigetek közelében. Hamarosan megpróbálták felderíteni a hajót. Hamarosan felfedezték Bajorat mumifikálódott maradványait, amelyet a száraz óceáni levegő konzervált. Fogalmuk sem volt, hogy mennyi ideje lehetett a holtteste a hajón. A férfi mellett felesége fényképe volt és egy levél, amit neki szánt. A férfiről kiderült, hogy szívrohamban halt meg. Legalább hat éven keresztül sodródhatott az óceánon magányosan. Hamarosan a férfit nyugalomra helyezték felesége mellett.

Teignmouth Electron (1968)

A Sunday Timesnak nagyszerű ötlete támadt azzal, amikor 1968-ban elindították a The Golden Globe Race nevű versenyt, amelyben bátor matrózok arra vállalkoztak, hogy körbeutazzák a földet. A 34 éves Donald Crowhurst tapasztalat nélkül vágott bele a kalandba. A Teignmouth Electront sohasem tesztelték az utazás előtt és csak pár nappal a verseny előtt készült el. 1968-ban Crowhurst fedélzetre szállt és elindult az Atlanti óceánon, csak kilenc hónappal később találták meg a hajót. Crowhurst nagyon jól tudta, hogy hazatérve vissza kell fizetnie a hajó költségeit, ezért elkezdett írni egy naplót, amelyet csodálatos történetekkel töltött meg az utazásáról. Azonban a férfi mentális állapota egyre romlott, és egyre furcsább dolgokat írt az emberiség jövőjéről. Végül a férfi öngyilkos lett.

Mary Celeste (1872)

A Mary Celeste 1872 novemberében hagyta el New Yorkot. Később megfenekletten találták meg az Atlanti óceánon december 5-én. A hajó  szerencsére még továbbra is használható volt, az emberek cuccai is a fedélzeten maradtak, csak a mentőcsónak hiányzott. Azóta sem tudják, hogy mi is történt valójában a hajóval. Sokan hatalmas polipok támadására vagy paranormális jelenségre gyanakszanak.

Szaszkó Gabriella fordítása  | Mentalfloss