Home Megmagyarázhatatlan Hihetetlen üzeneteket hagyott egy szellem a képernyőn

Hihetetlen üzeneteket hagyott egy szellem a képernyőn

0
geralt / Pixabay

Ken Webster és Debbie Oakes azt állítják, hogy számos üzenetet kaptak a 80-as évekbeli BBC Micro számítógépükön.

A több mint 30 éve tartó rejtély azután kezdődött, hogy a házaspár még az 1980-as években beköltözött egy régi házikóba az észak-walesi határon.

Egy este, amikor kint voltak a kertben, különös zöld fényt észleltek az ablakon keresztül. Miután visszamentek a házba, rájöttek, hogy valaki üzenetet írt a számítógépükre:

“Igazak a rémálmok a félő embernek. Biztonságban vannak a néma világ testei. Fordulj a szép virág és a nap felé mert nőni és vetni fogsz. De a virág túl magasra nyúlik és elszárad az égő fényben…”.

Idővel több más üzenetet is kaptak attól, akiről azt hitték, hogy egy 16. századi személy szelleme, aki Lukas Wainman néven azonosította magát.

“Milyen furcsa szavakat beszélsz!” – írta az egyik üzenetben, amelyet Kenhez intézett.

“Méltó ember vagy, akinek van egy fantáziadús asszonya, és az én házamban laksz – olyan fényekkel, amelyeket az ördög csinál -, nagy bűn volt, hogy elloptad a házamat. L.W.”

Még furcsább, hogy Ken azt is állította, hogy a pár egy másik személytől is kapott üzeneteket – ezúttal egy olyan valakitől, aki azt állította, hogy a 2109-es évből származik.

Azóta felmerült, hogy a ház talán valamiféle idővortexben létezik, ami lehetővé teszi, hogy a számítógépen különböző időszakokból származó üzenetek jelenjenek meg.

A mai napig azonban nem találtak végleges magyarázatot ezekre a jelenségekre.