Home Földönkívüliek Hipnózis: kulcs az eltérítések felderítéséhez

Hipnózis: kulcs az eltérítések felderítéséhez

0

Az eltérített, elrabolt áldozatok általában nem tudnak visszaemlékezni az elrablás körülményeire. Szerencsére azonban vannak olyan eszközök, melyekkel visszanyerhetők ezek az elveszett, még pontosabban: kitörölt emlékek. Az egyik ilyen módszer a hipnózis. Hipnózis során a hipnoterapeuta olyan tudatállapotba viszi a személyt, ahol hozzáférhetők a tudatalatti információk.

Ebben a tudatállapotban könnyen lehet befolyásolni és parancsokra, utasításokra bírni az egyént. Az UFO kutatók egyetértenek abban, hogy a hipnózis mint nyomozási eszköz segít abban, hogy az áldozat hozzáférjen azokhoz az emlékekhez, melyeket a földönkívüliek szintén egy másik tudatállapot során kitöröltek az emlékezetéből.

A hipnózis azonban nem csak erre alkalmas: segítségével távolba lehet látni, meg lehet tekinteni múltat és a jövőt, valamint reinkarnációs életeket is fel lehet fedezni. Kapcsolatba lehet lépni más dimenziók lényeivel is akár.A helyzet azonban az, hogy a földönkívüliek technológija sokkal kifinomultabb lehet mint gondolnánk: elképzelhető, hogy ha az érintett vissza is emlékszik az elrablásra, az emlékei hamisak lehetnek. Ugyanis mi van ha az idegenek képesek arra, hogy hamis információt ültessenek az eltérítettek agyába, hogy ezzel megtévesszék őket ha netán visszaemlékeznének?

Egy tapasztalt hipnotizőr remélhetőleg felfedezi a csalást. Ilyenkor még mélyebbre kell hatolni az emlékekben egészen addig, amíg az igazi képek elő nem jönenek. Ekkor kiderülhet, hogy a hamis emlékek csupán megrendezettek és az igazi tapasztalat ezek mögött rejtőzik. Hiszen csak az számít igazi emléknek, amit egyszer megtapasztaltunk. Ez alól nem kivétel az eltérítés sem. Az is kérdéses, mennyire stabil az illető pszichés állapota. Aki nehezen befolyásolható, valószínűleg nehezebb eltéríteni vagy félrevezetni.

Az ilyen személyekkel könnyebb dolga van a hipnotizőrnek, mert könnyebben előjönnek az emlékek. Mint látjuk, a hipnózis egy csodálatos módszer arra, hogy olyan dolgokra emlékezzünk, melyek egyébként nem jutnak eszünkbe. Ez egyben alapot is ad az UFO kutatásban, de még a tudományos életben is olykor hasznát veszik. Amire viszont figyelni kell, hogy ne keveredjenek az emlékek a fantáziával, hiszen a hipnotizált személy hajlamos lehet ? nem szándékosan ? kitalálni a történetet.

Amit tehát a hipnózis során visszanyerünk és az nem kitalált sem a hipnotizált, sem a hipnotizőr által, valószínűleg az igaz emlék lesz. Fontos az is, hogy a hipnotizőr objektív maradjon. Az a hipnózis, ahol tehát nincs jelen félrevezetés, a visszanyert emlékeket megtörtént eseteknek kell tekinteni.

Seres Gábor – paranormal.hu