Home Cikkek Hivatlan látogatók

Hivatlan látogatók

516
0
Megosztás

A pszichológusok gyakran találkoznak olyan gyermekrajzokkal, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy fiatal alkotóik idegen lényekkel kerültek kapcsolatba. Ez a kapcsolat felvétel nem csak egy éjszakai eltérítés során következhet be. Az elmúlt évtizedekben számos olyan esetet jegyeztek fel amikor földönkívüliek az iskolában vagy azok környékén “látogatták meg” a halálra rémült diákokat.

Bronwen Williams tornatanár 1977. február 18-án éppen egy mecset vezetett a nagy-britanniai Anglesey általános iskolában,amikor különös objektumot pillantott meg az égen. Azonnal tudta, mit kell tennie. Kilenc tanulóját bekísérte a tanterembe, ceruzát és papírt adott nekik, majd megkérte őket, hogy rajzolják le, amit láttak, de annélkül, hogy egymásközött beszélnének róla. A képek rendkívüli módon hasonlítottak egymásra: kivétel nélkül egy fekete, szivar alakú repülő csészealjat ábrázoltak.

1988. április 16-án a szlovéniai Kranj város egyik iskolájának udvarán nyolc gyermek bújócskázott. A “hunyó” egy 9 éves kislány éppen becsukta a szemét és számolni kezdett, amikor nyugtalanító zaj ütötte meg a fülét. Meglepődötten hátra fordult,és egy fénylő tárgyat pillantott meg az udvar felett,amelyet akkor már a társai is észrevették. Néhány óra múlva a kislány csak nem teljesen elvesztette a látását, amit csak 3 hónap elteltével nyert vissza. A szakemberek nem tudtak magyarázatot adni a jelenségre. Később kiderült, hogy az nap Szlovénia több pontján is megfigyeltek rejtélyes tárgyakat az égen, ezért a gyerekek beszámolóját hitelesnek fogadták el.

ufo_60

Arról, hogy Kubában is észlelnek UFO-kat, ritkán kerülnek nyilvánosságra információk és még ritkábban jutnak el a hírek a szigetország határain túlra. Ezért is számít különlegességnek az a tudósítás, amely szerint a Havannától 120km-re délre fekvő Toriente város kollégiumának diákjai két egymást követő éjszaka, 1996. november 23-án és 24-én is gyönyörködhettek a repülő csészealjak látványos bemutatójában. “Még éjfél körül sem tudtunk elaludni a barátnőmmel, ezért beszélgettünk és a csillagokat nézegettük – emlékezett vissza a 16-éves Yaneisi Grimaldó.

– Egyik pillanatról a másikra erős szél kerekedett és rejtélyes zúgás hallatszott a levegőből. Amikor kihajoltam az ablakon, hogy alaposabban körülnézzek, egy hosszúkás tárgyat vettem észre, amelynek a peremén piros és fehér fények világítottak. Meglehetősen gyorsan repült, de egyáltalán nem emlékeztetett repülő gépre vagy helikopterre. Kiabálni kezdtünk, hogy felébresszük a többieket, de az objektumnak gyorsan nyoma veszett. Szerencsére másnap több osztálytársunk is megfigyelhette a jelenséget. Késő este ismét feltámadt a szél, újra hallatszódott a titokzatos zúgás, miközben az elképedt lányok egy propeller és szárny nélküli tárgyat láttak elsuhanni az épület előtt.”

2000. október 19-én este 10 óra körül egy chilei kisvárosban, Chiu Chicuban hatalmas UFO ejtett ámulatba több szemtanút. Az objektum vakító fénnyel árasztotta el a helyi iskolát,majd a közeli sport pályán landolt. Az intézmény egyik alkalmazottja, Teresia Vega úgy érezte, láthatatlan erő taszítja az ismeretlen jármű irányába, miközben az egész teste bizsergett,és ismeretlen hangokat hallott. Húsz gyermek és egy tanár, akik szintén megfigyelték az UFO-t, később szédülésre és szem fájásra panaszkodtak.

A mexikói Cordoba város egén 2004. október 28-án reggel 8 óra után néhány perccel tűntek fel különös objektumok, amikor a gyerekek éppen az iskolába tartottak. A gömb alakú szerkezetek mozgását hosszú perceken keresztül követték a megdöbbent diákok és tanárok. A Constitution de 191 középiskola igazgatója szerint – aki felvételt is készített az “égi parádéról” először 5, később 14-16 azonosítatlan tárgy jelent meg az égen, amelyek úgy fénylettek, mint a csillagok. Kör alakot vettek fel, majd szétválva a város központja felé repültek.

A cordobai eseményekkel párhuzamosan egy másik település felett is felbukkantak a vakítóan fehér gömbök. Orizabában a Carlos Cardenas Rojas oktatási intézmény diákjai mellett a település polgármestere is nyomon köveztte az eseményeket. ” Előbb hat majd kilenc ont jelent meg az égen. Két objektum egy irányban, a többi pedig vele szemben mozgott” – mesélte az UFO kutatónak Cabrera Zavaleta. Az észlelés után a város lakói közül többen a hatóságokhoz fordultak, de azok sem tudtak kielégtő magyarázattal szolgálni a történtekre.

Nem minden napi élményről számoltak be 2006. február 5-én az ecuadori Quininde lakosai. Alig egy méter magas, kék színű öltözéket viselő földönkívüli tünt fel az egyik iskola melletti játszótéren és a szaladgáló gyerekeket tanulmányozta. A 32 éves Pedro Bartazzo így emlékezett vissza a különös találkozásra: “Először arra gondoltam, figyelmeztetem a gyerekeket a veszélyre, de végül nem mertem szólni nekik. Szerencsére észre vették a bokrok mögött rejtőző idegen lényt és gyorsan elrohantak. “A helyi rendőrség által kiadott jelentés szerint természetesen szó sincs földönkívüli teremtményről, csupán egy tréfás kedvű diák űzött gúnyt társaiból. A halálra rémült szemtanúk azonban nem találták túl meg győzőnek a “hivatalos” magyarázatot és több meg győző rajzot is készítetek a hivattlan látogatóról.

Példátlan nemzetközi viszhangot kiváltó találkozás történt 1994. szeptember 16-án a zimbabwei Harare városától húszkm-re fekvő ruwai magániskolában. Az Aiel College hatvankét tanulója éppen az udvaron játszott, amikor több fénylő objektumot pillantottak meg az épülettől mintegy száz méterre húzódó villany vezeték fölött. Az egyik tárgy rövid lebegést követően leszállt az őserdő szélén és a rémült gyerekek előtt alacsony, csillogó ruhát viselő, hosszú fekete hajú és hatalmas szemű lények szálltak ki belőle. Az 5-12 éves diákok rendkívüli találkozása dr. John Mack, a Harvard Egyetem eltérítésekkel foglalkozó klubjának figyelmét is felkeltette. A professzor a szó szoros értelmében ámulatba ejtette a zimbabwei esemény, amely a legtöbb gyerek számára szinte traumatikus hatású, megrázó élményt jelentett.

A kutatót különösen megdöbbentette annak a három fiúnak az elbeszélése, akik egészen a bozótosig merészkedett, hogy közelebbről is megszemlélhessék az idegeneket. Részletesen beszámoltak az ürhajóról és a körülötte lebegő kisebb fénypontokról, amelyek csak percekkel később szálltak fel újra a levegőbe. A gyerekek később számos rajzot készítettek, amelyek nem tartalmaztak ellentmondásokat azzal kapcsolatban, ami a szemük láttára játszódott le. A szakemberek különböző műszerekkel kutatták át a területet, ennek ellenére nem bukkantak értékelhető nyomokra. A szenzációs “iskolai látogatást” kivizsgáló UFO-kutatók szerint az eset mérföldkőnek számít mind az afrikai észlelések, mind a harmadik típusú találkozások történetében.

Latogatok.hu