Home Cikkek Hogyan rögzítsük a szellemek hangját?

Hogyan rögzítsük a szellemek hangját?

0

A semmiből jövő titokzatos hangok rögzítése ma már bármilyen technikai eszközzel megvalósítható. Természetesen minél jobb készüléket alkalmazunk, annál jobb eredményeket érhetünk el. A felvétel során olyan berendezést alkalmazzunk, amely hang-, hangszín- és felvételi szintállítási lehetőséggel rendelkezik, de a legjobb eredményt mára különféle számítógépes jelfeldolgozók, szűrök alkalmazásával érhetjük el.


Elengedhetetlen a jó minőségű fejhallgató használata, amely kizárja a külső zavaró zajokat, de komolyabb eredmények eléréséhez nem árt úgynevezett sűketszoba kialakítása, amelyben a lejátszó eszköz mellett semmilyen más felszerelés nem kaphat helyet. A szoba falai hangszigetelt borítással rendelkezzenek, de házilag is előállíthat ilyet és a kereskedelmi forgalomban is kapható, préselt papírból készült tojástartó dobozok használatával.

e4e34f10949025a02bd69ffa28e44088_thum_300x336

A felvételeket napnyugta és napfelkelte között készítsük el, lehetőleg távol a civilizáció zajaitól, így később megkönnyíthetjük a felesleges zajok elkülönítését. A felvétel ne legyen hosszabb kél percnél, mivel a felvétel értékelése később nagy összpontosítást igényel, és hosszú felvételi idő esetén ez hamar kimerítővé válhat.

Minden felvétel előtt rögzítsük a pontos dátumot, órát és percet, hogy később az értékelésnél könnyebb legyen a felvételek időrendi osztályozása. Egy külön füzetben rögzítsük az adott felvétel elkészítési körülményeire vonatkozó információkat, amelyek a helyszínre, az időjárási körülményekre és egyéb, a felvételt érintő körülményekre vonatkoznak.

szellem felvetel

Bármilyen furcsa, de a kutatók egyetértenek abban, hogy a semmiből jövő titokzatos hangokat fel kell szólítani arra, hogy megszólaljanak. Egymástól eltérő helyszíneken készítsük el a felvételeket, és ne bízzunk a gyors sikerben. Általában 200-300 felvétel (vagyis mintegy 4OO-600 percnyi hanganyag átvizsgálása) után érhetjük el az első eredményt, vagyis felfedezhetjük az első semmiből jövő titokzatos hangot. A feljegyzéseinkben nézzünk utána a felfedezett hang rögzítési körülményeire, majd ugyanezen a helyszínen ismételjük meg a kísérletünket.

Amennyiben ezek átvizsgálása is eredménnyel jár, nagy bizonyossággal megtaláltuk a legkedvezőbb helyszínt és a legmegfelelőbb körülményeket Ezek ismeretében újabb hangok rögzítésére is sor kerülhet, sőt akár kérdéseinkre is választ kaphatunk. A semmiből jövő éteri hangok rögzítése rádiókészüléken keresztül is megvalósulhat de ez esetben olyan frekvenciákon kell elvégezni kísérleteinket, ahol az úgynevezett ?fehérzaj” fogható. A kísérletek televízióval is elvégezhetők adásjel nélküli sávokon és csatornákon, de itt akár a szellemvilág képeinek rögzítésére is fel kell készülnünk, ezért nem árt, ha kezünk ügyében van egy fényképezőgép, és felvételi módra van állítva a videónk is.

Klaus Schreibar nyugdíjas tűzvédelmi szakember a televízión keresztül rögzítette elhunyt leányának, Karínnak a képét.
A legrégebbi ismert eset szellemhallgatásra egy svéd madármegfigyelőé, aki 1959-ben madárhangokat vett fel magnóra. És amikor visszahallgatta, beszélgetésfoszlányok is voltak a szalagon. Affelől meg volt győződve, hogy egyedül készítette a felvételeket, így aztán az elkövetkező években kísérletezni kezdett, és meglepő mennyiségű nagyon nagy mennyiségű hanggal találkozott a szalagjain.

Delina