Home Megmagyarázhatatlan Idegen elrablások

Idegen elrablások

0

Az olyan nevek mint Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd vagy a Jefferson Airplane még azok számára is ismerős lehet, akik nem rock rajongók. Jim Sullivan neve azonban már nem biztos hogy mond valamit, még azoknak sem, akik rockzenén nőttek fel.

Sokan talán nem is a zenéjéről, hanem valami másról ismerhetik fel ezt a nevet: rejtélyes eltűnése ugyanis sok fejtörést okozott azoknak akik kedvelik a rejtélyeket.

Eredeti nevén James Anthony Sullivan egy amerikai énekes és zeneszöveg író volt, aki két albumot is kiadott mielőtt rejtélyes módon eltűnt az új-mexikói sivatagban.

A rajongói szerint egy vonzó személyisége és zenéje lenyűgözte őket. A zenéje azonban különbözött a mainstraim vonaltól: ő ugyanis UFO-król és földönkívüliekről énekelt. Az első albumát 1969-ben adta ki, melyen UFO-król, elhagyatott utakról és szellemvárosokról élenekelt.

Annak ellenére, hogy zenéje megleheősen egyedi volt, nem örvendet nagy népszerűségnek. Így aztán úgy döntött, hogy szövegíróként Nashvillben próbálkozik meg egy új karrierrel. Feleségétől 1973 március 4-én búcsúzott el mondván, hogy minden rendben lesz.

Ahogy telt az idő, útközben megállt, hogy fehívja feleségét és a következőképp zajlott a beszélgetés:

‘Szia édes, jól vagyok, ne aggódj.’

‘Ezt jó hallani. Milyen az út? Minden rendben?’

‘Nos…nem hinnéd el, ha elmondanám…’

‘Jim! Mi a baj? Van valami?’

‘Semmi, felejtsd el. Majd felhívlak Nashvilleből’

Telttek a napok, de a család nem hallott felőle, így aztán aggódni kezdtek miatta és felhívták a rendőrséget. Ekkor tudták meg, hogy a rendőrök a napokban félreállították, hogy ellenőrizzék, nem ittasan vezet-e, de mint kiderült, nem. Később egy santa monica-i hotelben szállt meg. Érdekes módon, az ágya érintetlen volt, ami arra utalt, hogy nem ott töltötte az éjszakát. Arról is volt információ, hogy a város egy boltjában vásárolt egy üveg vodkát. De hol volt aznap éjszaka, ha nem a hotelszobában?

Miután kijelentkezett a hotelből, folytatta útját. Autóját egy birtok mellett találták meg, amely a Genniti család tulajdonában volt és Santa Monica déli részén található. Jim-et látták kiszállni és elsétálni autójától és senki nem látta többé.

Az autójában megtalálták a személyi okmányait, pénzt, némi ruhát és albumait. Ami azonban aggasztó volt, hogy az autóban hevert kedvenc gitárja is.

‘Nem számít mi van, Jim mindig magával viszi a gitárját’ – mondta a felesége, Barbara.

Ezt követően megpróbálták megtalálni, de semmilyen jelre nem bukkantak hollétét illetően. Holttestet sem találtak. Ugyan felfedeztek emberi maradványokt Santa Monica közelében, de mint kiderült, ezek valaki másé voltak.

Az arra utazók, akik a La Mesa Hotelben szállnak meg, gyakran kérik, hogy abban a szobában szállhassanak meg, amit Jim is egykor kivett. A szobát azonban raktárként használják, így ez nem lehetséges.

Elméletek

  • Barbara szerint kell, hogy legyen jelentősége annak, hogy idegenekről énekelt, ami valamilyen módon abban nyilvánult meg, hogy földönkívüliek elrabolták. Néhányan szintén úgy vélik, hogy idegenek rabolták el és nem lehet véletlen az sem, hogy ők voltak a témája a zenéinek. Az első albumának a címe “Idegen elrablások”. Úgy vélik, hogy ennek jelentősége van az eltűnésében.
  • Egyesek úgy vélik, hogy drogbandák áldozaává vált egy félresikerült drogüzlet miatt.
  • Vannak, akik szerint öngyilkosságot követett el mert albumai nem voltak népszerűek, testét pedig azért nem találták meg, mert ragadozó állatok eltűntették.

Akármi is történt, két dolgot biztosan itt hagyott: emlékét a családjának és munkáját a zenének.