Home Tudomány és technológia Idős történetek

Idős történetek

0

A világ tele van időutazásról szóló fantasztikus történetekkel. De miért ennyire lenyűgöző ez a téma? Lehetséges, hogy mindannyian képesek vagyunk előre és visszafele utazni az időben? Lehetséges, hogy már vannak már utaztak az időben?

A szkeptikusok erre rögtön azt mondhatják, hogy nem. Ha ugyanis létezik az időutazás, hol vannak a bizonyítékok? Hol vannak a tudományos adatok, melyek ezt alátámasztják? Csakhogy minél mélyebbre ásunk ebben a témában, annál inkább azt látjuk, hogy van valamilyen valóságalapja ennek a dolognak.

Léteznek ugyanis történetek, népmesék, melyeknek témája az időutazás. Egy gyors keresés az interneten máris rengeteg találatot ad. Ezek közül sok van, amely csalás vagy átverés, de előfordulnak olyan esetek is, melyekre nincs magyarázat és jobb, ha összeszedjük a gondolatainkat.

Bizonyítékokat szeretnénk az időutazásra? Néhányan azt állítják, ez már rendelkezésre áll. Létezik egy fénykép, amely egy hídátadó ünnepséget mutat Kanadában. A kép 1941-ben készült. Ezen a fekete-fehér képen az 1940-es évek divatját hordják az emberek. Amíg mindenki öltönyben vagy kalapban van, addig egy személy kitűnik a tömegből: a férfi a húszas éveiben járhat, modern napszemüveget visel, logóval ellátott pólót és hátrafésült hajat. Olyan, mintha a későbbi évtizedek divatját követné. Ezenkívül van nála egy hordozható kamera is, amely nem volt még elérhető abban az évtizedben. Mivel a kép eredeti, ezért nem lehet manipulált. Lehetséges, hogy ez a kép ékes bizonyítéka az időutazásnak?

Azok közül, akik hisznek az időutazásban, ismerős lehet a Moberly Jourdian incidens. 1901-ben Charlotte Moberly és Eleanor Joudain, akik a St. Hugh Főiskola tanulói voltak, azt állították, hogy a francia forradalom idejére visszamentek az időben. Versailles-ben történt látogatásuk alkalmával elhurcolták őket és személyesen találkoztak Marie Antoniette-el, valamint további fontos személyekkel, mint például Comte de Vaudreuil. Mindkét hölgy élete végéig kitartott a története mellett és vallották, hogy az valóban megtörtént.

És most pedig, utazzunk mi is az időben! Mégpedig menjünk előre: 1979-ben két angol pár hajóra szállt, hogy átkeljen Európába, ahol körutazást terveztek. Első úticéluk Spanyolország volt, de ehhez először át kellett menni Franciaországon. Mielőtt jobban belemegyünk ebbe a történetbe, megjegyezzük, hogy a Gibsy és a Simpson párok földhözragadt emberek voltak, sosem volt jellemző rájuk a fantáziálá. Egyszerű, józan paraszti ésszel gondolkodó emberek voltak.

Elmondták, hogy egy régi francia hotelben szálltak meg, amely úgy tűnt, mint a régi Franciaország közvetlen emléke. Különös módon azonban, a személyzet is feltűnően régies volt, a levegőben lévő szag szintén a régi korokra emlékeztetett.

A párok annyira le voltak nyűgözve a hoteltől, hogy amikor befejeződött spanyolországi nyaralásuk, úgy döntöttek, visszafele ismét megszállnak ebben a hotelbe. A visszaút során azonban nyoma sem volt a hotelnek. A faluban sem hallottak erről a hotelről. Senki nem tudott róla semmit. Bár az odaút során a hotel címéről nem volt semmilyen kiírás vagy útjelzés, mégis tudnia kellett volna róla valakinek.

Ezzel azonban még nincs vége a történetnek. Miután a párok hazajutottak, előhívatták a fényképeket, hogy megtekintsék a kérdéses hotelt. Az összes helyszín szerepelt a képeken, kivéve a hotelé. Azok a képek üresek voltak. Senkinek nem volt logikus magyarázata az esetre, hacsak el nem fogadjuk az időutazás létezését.

Hasonló történetek napjainkban is születnek, melyek egy részérről kiderül, hogy átverés. Vannak azonban olyanok is, melyekre nincs más magyarázat. Talán egy nap képesek leszünk erre a fantasztikus utazásra?

Seres Gábor – paranormal.hu