Home Hírek Időutazó: Mit keresett egy kamerás mobil Mike Tyson ’95-ös meccsén?

Időutazó: Mit keresett egy kamerás mobil Mike Tyson ’95-ös meccsén?

388
0
Megosztás

9c2ce0f46e561bae337cef5d16bd1edaLas Vegas – Mike Tyson 1995-ös visszatérő meccse hatalmas eseménynek számított a világ sportrajongói körében, ám könnyen lehet, hogy az időutazókat sem hagyta hidegen. Az egyik legújabb összeesküvés-elmélet szerint ugyanis a meccsen valaki egy kamerás telefonnal fotózott.

Na de ne szaladjunk ennyire előre. A videót még 2015 szeptemberében töltötték fel a legnépszerűbb videó megosztó portálra, hogy aki szeretné, bármikor újra átélhesse a legendás 1995-ös Mike Tyson – Peter McNeeley összecsapást.

A videó részletes elemzése során feltűnt, hogy a közönség soraiban valaki egy fehér hátlapú – a mai mobiltelefonokra kísértetiesen emlékeztető – kamerás készülékkel fotózza a bokszolókat.

f8cccc40802ec28209d345480fe771b4

Az első kamerás mobilt 2000-ben dobták piacra, így természetesen több sem kellett az összeesküvés-elméletek gyártóinak, egyből szárnyra kaptak a teóriák, hogy egy időutazó – vagy ami még hihetetlenebb -, egy fejlettebb technológiával rendelkező földönkívüli élvezte a rangadót a lelátókról.

9c2ce0f46e561bae337cef5d16bd1eda

A gyanúsan modern kamera biztos nagy port kavart volna 1994-ben. Jammy Bantam volt az első, aki észrevette a különös szerkezetet a kép hátterében. Ő úgy írta le a készüléket, mint egy mai mobiltelefont, aminek a háta közepén vakuval ellátott kameralencse található, ami a felvételen többször is felvillan. Scott C Warning, az egyik ufó-kutató a minap közzétette a felvételt a blogján, és ő már egyértelműen időutazóként utalt a fotósra.

? Amit látunk, kérem szépen, nem más, mint egy időutazó, aki visszament, hogy kedvenc bokszolóját élőben láthassa – áll a blogbejegyzésben. Természetesen a technika megszállottjai igyekeznek racionális magyarázatot találni a jelenségre, és hosszas kutatás után elő is ástak pár olyan készüléket abból az időből, aminek a kinézete erősen hasonlít arra, amit a videóban láthatunk.

Szerintük egyáltalán nem időutazókról, végképp nem földönkívüliekről van szó, pusztán olyasvalakiről, akinek egyszerűen csak új kamerája van, esetleg egy jövőben piacra kerülő prototípust tesztel. A jelenség nem ritka, számos alkalommal előfordul, hogy egy-egy gyártó cég mérnökei a még félkész prototípust ?kiviszik az utcára? tesztelni. A legelső iPhone 4-es már-már sorozatgyártás előtt álló modelljét az előrelátó mérnökök például egy bárban hagyták, amit végül egy tech-blogger talált meg és – természetesen borsos áron – visszaszolgáltatta az almás cégnek. Mindenesetre a jelenségre még ne érkezett hivatalos magyarázat, így mindenki annak az oldalnak ad igazat, amelyiknek szeretne.

blikk.hu