Home A múlt rejtélyei Igaz lehet, vagy csalás az Üzbegisztánban talált sziklarajz?

Igaz lehet, vagy csalás az Üzbegisztánban talált sziklarajz?

2987
3
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 3 percig tart

Számtalan olyan teória forog fent, ami azt állítja hogy több ezer évvel ezelőtt őseinket meglátogatták az idegenek. A régmúltban élő emberek gyakran készítettek barlangrajzokat, sziklafestményeket, különös tárgyakat, épületeket, amik valóban erre utalhatnak.

Nagy részükre a mai napig nincs válasz, hogy kinek vagy minek a tiszteletére alkották ezeket a rendkívül érdekes, sokszor megdöbbentő egyezést mutató művészeti csodákat. Hozzátéve azt is, hogy némelyik múltbéli alkotás, megszégyeníteni látszik a mai tudományt és technikát egyaránt.

A világ minden tájára jutott egy egy érdekes, felfedezésre, magyarázatra váró szerkezet, rajz vagy akár épület. Elég csak a piramisokra gondolnunk, melyekkel kapcsolatban temérdek leírás, fikció és mindenféle magyarázat napvilágot látott már. Viszont a mai napig nem egyértelmű valójában mikor is, miért is, és ki is alkotta őket?!

Pyramids-Light-HD

Nagyon sok sziklarajzon láthatóak különös alakok és figurák, melyek mellet nem lehet szó nélkül elmenni úgy, hogy ne valamilyen földönkívüli kapcsolatra asszociálnánk miután szemügyre vesszük őket. Az ősidőkben élő emberek egyes tagjai egyet jelentettek a mai világunkban ismert festőkkel, művészekkel. Kifejezésüket, világnézetüket tudatják életképeikről, világuk egyes dolgairól, s az ő szemszögükből látott történéseket ábrázolják a jövő számára.

1b48eceb

Ezek között vannak példaként 10 ezer évestől akár 50 ezer évesre becsült sziklarajzok, barlangrajzok is. Nehezen magyarázható alakok, furcsa repülő szerkezetek láthatók több, egymástól jelentősen távol lévő barlangrajzon is a világ számos pontján.

ufo_12

Kiemelkedő érdeklődésre adhat okot egy Üzbegisztánban felfedezett sziklarajz is. Pontos korát nem tudja senki, állítólag 12 ezer éves is lehet. Persze nem kizárt hogy ez esetben hatalmas csalásról van szó. A kutatók és ufológusok körében is elhíresült megdöbbentő rajz, megosztja a véleményeket.

bigdrawuzb

Dr. Vjacseszlav Saizev szovjet kutató fedezte fel a szenzációs sziklarajzot a kínai nagy faltól nem messze lévő Fergana-ban, ami Üzbegisztán területén található.

Az eredeti alkotást, ami megdöbbentő teljes egészében, le is másolták. A képet nem kell alaposabban megnézni, máris ki lehet ragadni annak jelentőségét, mit ábrázol ez az őskori rajz.

Egy nem emberi lényt látunk bal oldalon egy űrhajós sisakban aki egyértelműen egy űrruhában van, és az ahhoz csatlakozó csöveket, és a légzőkészüléket is ki lehet venni a képen. Valamint egy különös szerszámot, amit a kezében tart.

ferganaufo

Nem lehet nem észrevenni a csészealjat, mely fénycsóvát ereszt a föld felé, valamivel alatta egy másik idegenszerű alakot is láthatunk.

uzbekistan_b

Erich von Daniken egyik filmjében, amely A jövő emlékei címet viseli, szintén feltűnik a rajz. Daniken nem fogadta el hogy az ábrázolás hamis lenne, ezért természetesen bekerült a filmjébe néhány perc erejéig. Többen viszont hatalmas átverésnek tartják a bemutatott alkotást. Sokak szerint elképzelhetetlen, hogy 12 ezer éves ábrázolásról legyen szó, szkeptikusok egy csoportja úgy gondolja, hogy valamikor az 1960-as évek végén készülhetett.

Még egy furcsaság az egész dolog kapcsán, hogy az eredeti sziklarajzról egyetlen fotót sem találni sehol, csak ezt a papírra másolt változatot.

Mindezek mellett, egy az 1974-ben íródott könyvében von Däniken ismételten azt állítja, hogy a festmény abszolút bizonyíték arra, hogy az ókori emberek szemtanúi voltak valamilyen idegen űrutazóknak akik köztük jártak. Pályafutása alatt mindig is az ősi idegenek foglalkoztatták, és meggyőződése hogy valóban így is volt. Amiben mára egyre többen hisznek.

Mindenesetre az járhat a fejünkben,. Túl szép lenne ha igaz lenne..
De mi van ha Daniken nem tévedett és valóban egy eredeti sziklarajzot, amely hatalmas bizonyítéknak számítana, hamisnak vélünk..

 

paranormal.hu

3 COMMENTS

  1. Már ugyan többször megjegyeztem,de csak ismételni tudom önmagam:Ha látunk egy aránylag jó minőségű videót vagy fotot egy feltehetően földönkívüli járműről akkor mindjárt rávágjuk,hogy hamis,fotoshop,kamu….stb!A rosszabb minőségűt meg elfogadjuk mert nem annyira egyértelmű mit látunk.Így van ez ennek a barlangrajznak az esetében is.Részletgazdagságában egyébként valóban eltér a megszokottól,a többségi rajzokon csak nagyvonalakban látjuk a történéseket itt pedig meglehetősen részletesen ezért is ad okot kételyre,meghát az eredetit be sem mutatták csak a másolatot.

  2. Ha megpróbáljuk megbecsülni a korát-csak abból kiindulva,hogy barlang oldalára festették nem papírra-akkor azt mondhatjuk,hogy talán egyidős lehet a többivel.De ha a müvész kézügyességét nézem amivel megpóbált egy gyakorlatilag 3 dimenziós képet létrhozni,amihez feltehetőleg egy jóadag inteligencia társul,akkor már nem biztos ,hogy  passzol az adott korba.Gondoljunk csak az Egyiptomi piramisokban látható festményekre,azok is csak két dimenzióban ábrázolják a történéseket.Lehet,hogy rossz a logikám de én így látom.Mindezek fényében úgygondolom hamisítvány.