Home A múlt rejtélyei Isaac Newton nem csak fizikával foglalkozott

Isaac Newton nem csak fizikával foglalkozott

0

Isaac Newtont sokan fizikusként ismerik, aki a klasszikus mechanika alapjait teremtette meg. Azonban nagy érdeklődést mutatott az alkímia, a piramisok és a vikágvége témakörei iránt is. A mozgás és a gravitáció törvényszerűségei mellett számos feljegyzést készítettolyan alternatív tudományok terén is mint az alkímia – amely a kémia elődje – és a bibliai végítélet.

Az említett témákról szóló jegyzetei most árverésen vannak és immár 375 ezer dollárért meg lehet őket szerezni. A jegyzeteken habár itt-ott égésnyomok vannak – ami egy véletlen tűzesetnek köszönhető -, alapvetően jó állapotban fennmaradtak.

A jegyzetek jól rámutatnak Newton érdeklődésére a piramisokkal és az ókori egyiptomi mértékegységekkel kapcsolatban. Úgy hitte, hogy a királyi könyök mint mértékegység felhasználásával képes lehet továbbfejleszteni gravitációval kapcsolatos elméletét és bizonyos geometriai problémákat is fel tudna tárni, amivel végül meg tudná jósolni, mikor jön el a világvége.

Gabriel Heaton, szakértő szerint Newton bizonyítékot próbált keresni gravitációs elméletére.

Természetesen ezek az írások akkoriban eretnek természetűek voltak és szó sem lehetett ezeknek a kiadásáról. Így nem csoda, hogy magánkézben maradtak.

Ha mégis nyilvánosságra kerültek volna, akkor az Isaac Newton larrierjének végét is jelenehette volna.

A képet készítette: Livia Gershon