Home Cikkek Ismeretlen szörnytetemet ástak ki Kambodzsában

Ismeretlen szörnytetemet ástak ki Kambodzsában

39

da47b740Kambodzsában egy bizarr, ismeretlen szörny tetemét találták meg, és ásták ki a földből.Az esemény igazi szenzáció, kíváncsi emberek állták körül az állat maradványait. A történteket pedig videóra vették és feltették a netre.

Több száz helyi lakos nézte végig, amikor előtűnik a földből a rejtélyes szörny teteme, majd nagy nehezen trélerre tették, hogy elszállítsák vizsgálatra. A lény kívülről úgy néz ki, mint egy hosszú, kövér óriási meztelen csiga. De a kilétét eddig nem tudták azonosítani és azt sem tudják, hogy került a földbe. Vajon mi lehetett ez?

0f47dbdb f3901ef5 da47b740 dd809bcd 0764968f

adg-uk / hir.ma / paranormal

39 COMMENTS

  • Valóban nincsen, kicsit továbbgondoltam, ahogyan az itt is szokott zajlani néhány cikkben…
   De azért valótlan állítások vannak benne, mint például “ismeretlen szörny”, meg hogy “a kilétét eddig nem tudták azonosítani”.
   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yeNJA6YpvBU
   A videónál olvasható hozzászólások is mind bálnát említenek, ha az ember esetleg nem látott bálnát és utánanéz, rájön, hogy tényleg az.
    
   Nem baj, a lényeg az, hogy egy cikkel több van, a valóságtartalma nem számít.

 1. mr wary, te mar csak tudod mi van a kepen, mindenki mas pedig hulye aki nem balnat lat benne! hogy jossz ahhoz, hogy kioktass minket, hogyan szerkesszuk az oldalunkat?! sikeres, tobb eves vezeto oldal szerkesztojekent valoszinuleg a te tanacsaidra fogok szorulni! szerintem semmi nem indokolja azt, hogy itt legyel!

  • Én ilyet nem írtam, hogy mindenki hülye, aki nem bálnát lát bele, de ha te mondod…
   Az oldalatokra azt írtok, amit akartok, az olvasók úgyis eldöntik, hogy mennyi lehet a valóságtartalma.
   Éppen az ilyen cikkek, hozzászólások indokolják, hogy itt legyek, ráadásul a hozzászólásoknál azt olvasom, hogy “MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT”, úgyhogy amíg tehetem, én is megosztom a véleményem. Ha valaki egyetért velem, akkor jó, de ha nem, akkor sincsen baj.
   Szerintem ez akkor is egy bálna, de nem haragszom senkire, aki szerint ez egy ismeretlen szörny.

 2. Nem azzal van a baj, hogy mi a véleményed, hanem azzal, hogy kötekedő stílusban idejössz és több oldalról kritizálod a híreket. Bocs, nem tehetünk róla, hogy találtak egy ilyen lényt. Nem tehetünk arról sem, amikor valaki UFO-t észlel. Ezek világban zajló események, amiket mi közzéteszünk akkor is, ha hihetetlen. Ez a dolgunk.

  Mellesleg azt teszünk közzé, ami a meggyőződésünk. Ha akarom, kiírom, hogy rózsaszín elefántok repkednek az égen. Erre pedig mondhatom azt, hogy én láttam! Láttam, és meg vagyok győződve arról, hogy ott vannak! Na ekkor mit fogsz csinálni? Kitéped a hajadat? 😀

  Mindenkinek más a hite, másképp látja a dolgokat, ezen kár változtatni. A hírekhez fűzött megjegyzéseid nem biztos, hogy megváltoztatják akárkiét is. A miénket biztos, hogy nem.

  • Kritizálom a híreket? Igen, kritizálom azt a hírt, amiről úgy gondolom, hogy végiggondolatlanul, utánajárás nélkül jelenik meg. Azonban bármilyen hihetetlen nem azért, hogy unalmamban kötekedjek, hanem mert úgy gondolom, hogy a sok hiteltelen cikk borzasztóan ártalmas, hogy komolyan vehetőek legyenek a valódi paranormális jelenségek.
   Manapság ha valaki például UFO-t lát, akkor azt az emberek többsége nem veszi komolyan és sajnos nagyon sok esetben teljes joggal. A témával kapcsolatos hírek jelentős része akkora kamu, hogy azt egy kisiskolás is látja, ha akarja. Azonban sokan vannak, akik annyira akarnak hinni, hogy nem gondolják végig, mi állhat valójában a dolog mögött, és rögtön paranormálisnak állítják be. Mások egyszerűen anyagi haszonszerzés reményében találnak ki híreket, megint mások csak szimplán szórakozásból. Ez mind rossz hatással van a paranormális jelenségek komolyan vehetőségére. Ez engem zavar, mert bármilyen hihetetlen, érdekel a téma.
    
   Ha gondolod nyugodtan írd ki hírnek, hogy rózsaszín elefántok repkednek az égen, nem lenne kevésbé hihető, mint némelyik korábbi hír.

   • Minek kellene utánanézni? Saját utánajárások és a hírforrások feldolgozásán kívül mit kellene csinálnunk?! Lapozzunk fel fizikai / csillagászati szakkönyveket és bogarásszunk benne lehetséges magyarázatokat egy erős talán kedvéért? Tudod mit mondok én neked? Elveszed az emberek lelkesedését és hitét! Unalmas vagy és fárasztó! Még egyszer mondom: nem a szkeptikus blog vagyunk és nem az a dolgunk, hogy megpróbáljuk cáfolni ezeket a híreket! Hanem az, hogy az embereket nyitottá tegyük más dolgok iránt is! Légyszíves ne foszd meg ettől az embereket! Egyébként meg ártasz a közhangulatnak!

     • Gondolkodásra… 😀 Igen, sokkal egyszerűbb rávágni egy UFO fotóra, hogy hamisítvány, mint elgondolkodni, mi van ha mégse…

    • Olyan nem lesz, mert a te felfogásod ezt nem teszi lehetővé! Hogy értsd: ha megjelenne az ország felett egy idegen, mindenki számára szemmel látható földönkívüli űrhajó, te azt is elkönyvelnéd emberek alkotta szerkezetnek. Amit persze emberek vezetnek.

     • Ellentétben veled, aki ha lát egy fényes mozgó pontot az éjszakai égbolton, akkor azt azonnal elkönyveli földönkívüli űrhajónak.
       
      Könyörgöm, nem értitek!!
      Nem bomlasztani akarok, nem gondolom úgy, hogy nincsen a Földön kívül élet, sőt szerintem (is) már jártak itt földönkívüliek, talán itt is vannak – nem tudom. De annyi baromság jelenik meg ezzel kapcsolatban az interneten, hogy nem hiszek el minden természetfelettinek látszani akaró hírt, hanem először végiggondolom, hogy van-e rá a mai ismereteinkkel magyarázat. A probléma az, hogy az itt olvasott cikkekre találtam evilági magyarázatot. Ettől persze még tévedhetek és lehet, hogy ezek a kínai gumók valóban mágikus növények, azért ilyen emberformájúak. Szerintem nem, valaki szerint igen – részemről nincsen ezzel baj.

 3. mr wary..

  Mindenhol ahol ezek a hírek, cikkek megjelennek az interneten, mindenhova odaírod a rosszindulatú véleményedet, vagy csak ezt az oldalt “tiszteled” meg kimagasló primitívségeddel??

  Ha ennyire ráérsz, akkor esetleg a számos cikk alján szereplő forrásokat keresd fel egytől egyig, és írj panaszlevelet a paranormális témában megtévesztettek nevében…

  Alaptalanul minősíted az oldalt és szerkesztőit, de magadban nem találod meg a szánalmas viselkedést.
  Komolyan nevetséges ez az egész amit csinálsz,.

  Szkeptikus oldal is létezik, szerintem azok között lenne a helyed és semmiképp ezen az oldalon..

 4. A földön nagyon sok a mai tudásunkkal megmagyarázhatatlan dolog létezik. Az óceánok a legfehérebbek,szinte semmit nem tudunk biztosat. Azt tudjuk,hogy az usa legtitkosabb titkos hivatala a tengerészettel,az óceánokkal kapcsolatos. Ez a hír/kép is igazolja,hogy még egy ilyen “hírrel” is milyen remekül meg lehet osztani az embereket. Nem az a baj,hogy ki mit lát benne. Az a baj,hogy a véleményét rá akarja erőltetni másokra,mint az egyetlen tuti lehetőséget. Pedig nagyon sok lehetőség rejlik benne.

  • Te mit látsz benne?
   Nem az a baj, hogy ki mit lát bele, hanem az, ha valaki elmondja, hogy milyen racionális magyarázata lehet az adott eseménynek, és ezen egyesek felháborodnak, megsértődnek, sértegetik az illetőt, meg olyasmiket állítanak, hogy elveszi az emberek hitét. Pedig csak gondolkodásra biztatja őket, ne higgyenek el mindent ész nélkül elsőre. Ugyanúgy lehet kételkedni abban, hogy igazat mondanak-e a földönkívüli életről a világ vezetői, mint abban, hogy ez egy szörny.

  • Hmm, mintha eltűnt volna egy hozzászólásom. Törölték az illuminátusok?
    
   (Még) itt is lehet vitatkozni, itt is több a bálna szavazat, és sajnos a színvonal is kicsit átcsapott a majdnem vulgárisba, de bízom benne, hogy ez csak pillanatnyi indulat volt. Én továbbra sem haragszom senkire és remélem egyre többen gondolkodnak, mielőtt automatikusan paranormálisnak állítanak be dolgokat.

 5. Szerintem igenis szükség van arra, hogy valaki szkeptikusan és elemző hozzáállással véleményezze a cikkeket. Miért is?

  1, Nem egészséges, ha minden egyes hozzászóló ugyanolyan vak hitet vet minden cikkbe. Ugyanis ez a “feltétlen hit” és a “nem gondolkodás” sajnos téves megállapításokhoz is vezethet.

  2, Véleménye annak is lehet, aki nem osztja a nézeteinket. Egyetlen problémát a vélemények kinyilvánításának a stílusa okozza. Azért mert valaki egy “paranormális” oldalon egy bálnára nem azt mondja, hogy “szörny” még nem kötekedő és rosszindulatú.

  3, Igenis szükséges a gondolkodás és a dolgok mögé látásnak a képessége. Már csak azért is, mert feltölthetnek cikket akár egy “pöttyös labdáról, ami egy ufó hátsójából pottyant Palika kezébe” – s valószínűleg sok ember – mert nem szkeptikus – rámondja: Hogyne, ezt tényleg egy szürke tojta Palika kezébe, úristen!

  4, Másrészt, a szkeptikus is tévedhet. Lehet, hogy tényleg egy dirvi-durvi, eddig ismeretlen lény, amit láttunk a videón. De tegyünk fel néhány kérdést: Egy ekkora testtel rendelkező állat vajon hogy maradhat rejtve az emberek elől? Mivel táplálkozik? Miért nem láttuk még csak nyomát sem? Miért néz ki ki úgy, mint egy bálna? Miért nem közöltek több adatot? Hol van a verem, amiből kiásták? Vizsgáljunk hasonló létformákat! Van-e több méteres földalatti életmódra berendezkedett lény? Nincs. Ez az állat hüllő? Akkor néha fel kell jönnie a felszínre. Emlős? Akkor növényekkel vagy állatokkal táplálkozik. Van-e arra utaló nyom ott a környéken, hogy a föld elnyelt volna egy rakás állatot, növényt csak úgy? Ha igen, akkor azok hol kerültek a föld alá? Hol a nyomuk? Stb. – És ezt csak egy helyzet kapcsán.

  Akik írják a cikkeket pedig inkább a szenzációra mennek és a látogatószám növelésére, mintsem lekövethető – akár szakmai – igényességgel megírt cikkek létrehozására.

 6. Természetesen fenntartjuk a jogát mindenki számára hogy a saját gondolatai, vagy hite szerint kommentálja az itt megjelent híreket, cikkeket.

  Azonban a rosszindulatú, kötekedő stílusú, az oldal és szerkesztői felé tett, kicsit sem baráti megjegyzéseknek helye nincs, ugyan úgy mint a negatív hangnemben hozzászólóknak!

  A paranormal.hu legtöbbször közvetített, és itt publikált cikkei nem azt jelentik, hogy a szerkesztők nézeteit is 100%-ban tükrözik, ezért nem tartjuk jogosnak az oldalhoz intézett provokáló hozzáállást.

  Igen, “Minden vélemény számít” ami nem az oldal lejáratása érdekében kerül alaptalanul a hírek vagy cikkek alá!

  Eddig is, és továbbra is szívesen látjuk minden felhasználó véleményét az adott témákban!

  • A hozzászólásaim nem az oldal lejáratása érdekében kerülnek a cikkek alá, és abszolút nem alaptalanul, hanem jól megalapozottan – én legalább utánanézek a dolgoknak, szánok rá legalább 5 percet. Szerintem ezt ti is megtehetnétek, ha a célotok valóban a minőségi tájékoztatás e témakörben, nem a mennyiségi.
    
   lapee szerint: “Szkeptikus oldal is létezik, szerintem azok között lenne a helyed és semmiképp ezen az oldalon..”
   lapee szerint: “Eddig is, és továbbra is szívesen látjuk minden felhasználó véleményét az adott témákban!”
   Akkor ez most hogy is van?

   • “Ha ennyire ráérsz, akkor esetleg a számos cikk alján szereplő forrásokat keresd fel egytől egyig, és írj panaszlevelet a paranormális témában megtévesztettek nevében?”

    “A paranormal.hu legtöbbször közvetített, és itt publikált cikkei nem azt jelentik, hogy a szerkesztők nézeteit is 100%-ban tükrözik, ezért nem tartjuk jogosnak az oldalhoz intézett provokáló hozzáállást.”

    Ennyit tudok hozzátenni..

 7. Ha valaki aki veszi a fáradságot és rá google-zik a kék bálna illetve bálna fajok kereső szavakra feltünhet neki, az “ismeretlen szörny” és pár bálnafaj közötti brutális egyezés. Különösen a fejformára a száj görbületére és a szájában látható szilákra.. Szándékosan nem írok konkrét fajt, hátha valaki veszi a fáradságot és megnézi.
   

 8. mr wary, gratulálok az intelligenciádhoz és a türelmedhez.
  le a kalappal, ahogy kezelni tudtad a primitívséget.
  Első olvasatra is természetes számomra hogy nem kritizáltál, nem kötekedtél, nem az emberek kedvét akartad elvenni, csupán azt szeretted volna megértetni, hogy nem kell első olvasatra minden baromságot elhinni.
  Ezzel nem gondolnám hogy a gabee-t kritizáltad volna, hisz nem ő a cikk szerzője, ő csak átvette a kész, minden bizonnyal hibás anyagot.
  Aki teljesen nem sötét, az azért látja hogy ez egyértelműen egy bálna, azaz nem a föld alól ásták ki, ez teljesen biztos.
  Néhány okos támadása előtt azért elmondom hogy hiszek a paranormális dolgokban, de minden hülyeségre nem vagyok vevő, az esazemre is szoktam hallgatni.
  Itt úgy látom hogy olyan elvakultság és elfogultság van még a szerkesztők részéről is, ami önmagában is komolytalanná tesz sokmindent, nem beszélve arról a stílusról amit egy normális, bár ezzel az esettel kissé szkeptikus, ugyanakkor reális véleménnyel szemben engedett meg magának gabee.

  • Most, hogy újra hozzá lehet szólni ehhez a hírhez is végre leírhatom: Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólásával mellettem állt.
   Nem akarom tovább ragozni, a lényeg: Ne higgyünk el mindent elsőre, gondolkodás nélkül, viszont ne higgyük azt se, hogy azért mert rengeteg hamis hír van a világhálón, az azt jelenti, hogy egyáltalán nincsenek paranormális jelenségek.

  • Az üzenetem lacikának szól. Lehet, hogy elfogultak vagyunk, igen. Mert szeretjük amit csinálunk. Lehet véleményt mondani, de ettől még nem fog megváltozni az álláspontunk és ez nem változtat a munkánkon sem.  Két-három ember kedvéért legalábbis nem.

   Az oldalban a te munkád van? Te fizetsz érte? Te fejleszted? Te tartod fenn? Had döntsük már el mi, hogy mi kerül fel és mi nem! Innentől kezdve pedig nincs miről beszélni.

   Sajnos ezt nem lehet kellően hangsúlyozni finomabb hangnemben.

   • Bár nem nekem szólt, de azért nem tudok mellette elmenni szó nélkül…
     
    “Sajnos ezt nem lehet kellően hangsúlyozni finomabb hangnemben.”
    De, azért lehetne. A honlapot ti szerkesztitek, az kerül föl, amit jónak láttok arra – eddig is így volt és így lesz ez ezután is. Akik a honlapot látogatják megoszthatják kérdéseiket, gondolataikat, adott esetben cáfolataikat az adott hírrel kapcsolatban, ami nagyon jó – eddig is így volt és remélhetőleg így lesz ez ezután is. Nem kellene minden egyes kritikát támadásként felfognotok, megsértődni rajta. A kritikát az ember elolvassa, végiggondolja van-e alapja, van-e benne igazság. Azután eldönti, hogy megfogad-e egy-két tanácsot vagy mindent csinál tovább, ahogyan eddig. Az élet úgyis visszaigazolja, hogy igazak voltak-e az észrevételek, vagy sem.
     
    Én bizakodva várom az újabb híreket!