Home Paranormális jelenségek Ismét hallották a rejtélyes morajlásokat

Ismét hallották a rejtélyes morajlásokat

0

Az elmúlt hetekben ezúttal San Diegoban észlelték a már évek óta időnként jelentkező ismeretlen morajlásokat. A beszámolók szerint a hangokat az anlakok remegése is kísérte. Geológusok szerint nem földrengés az oka a hangoknak, mivel mostanában nem is észleltek földrengést a térségben. A hangok egyébként nem először jelentkeznek San Diegoban az elmúlt időszakban, ez már a második eset egy hónapon belül.

Az internet terjedésével a hangokról sokan csak napjainkban szereztek tudomást. A dolog azonban nem újkeletű: már 1811-ben is észlelték igaz, a Missouri állambeli New Madridban – igaz, akkor földrengés is volt a térségben, de az akkori hangokat nem írták egyértelműen a földrengés számlájára.

Hasonló hangokat a világ számos pontján észleltek már úgymint Pozsonyba, Indiában, Japánban, Belgiumban és Texasban is. Egyes szakértők szerint a mostanában hallható hangok csupán időjárási jelenségek, melyek könnyebben hallhatók a járvány miatti korlátozások miatt: mesterséges hangforrások ugyanis nincsenek jelen, így könnyebben hallhatók a természet zajai.

A New York államban található Seneca Lakes környékn hallható hangok olyan hangosak, hogy az ablakok és az ajtók is berezegnek.

A tudósok most szeizmikus adatokat gyűjtenek, hogy kiderítsék, a hangok egybeesnek-e földmozgásokkal. A University of North Carolina kutatói különös figyelmet fordítottak Észak Karolina államra, ahol meglehetősen gyakoriak a beszámolók, de nem találtak összefüggést.

Eli Bird kutató szerint a hangok forrása nem a földből jön, hanem inkább légköri termszetű lehet. Vannak azonban akik szerint a hangokat repülőgépek okozzák, ahogy átlépik a hangsebességet. De okolják még a viharokat, a cunamikat és a metángázforrásokat is. Egy másik elmélet szerint olyan meteorok állhatnak a háttérben, melyek a elporladnak mielőtt látni vélnénk azokat.

Egyelőre azonban több adatra van szükség ahhoz, hogy bármit bizonyosan is lehessen mondani.

Mary Theresa McLean képe a Pixabay -en.