Home Cikkek Istenek ürhajói

Istenek ürhajói

0

Számos mítoszt ismerünk, amelyek arról mesélnek, hogy az istenek egy tojásból keltek ki. Felfogásom szerint ez annak a ténynek a félremagyarázásán alapul, hogy az emberek egy tojás alakú repülőszerkezetből látták az ufonautákat először kiszállni. Ezért hitték azt, az akkor még meglehetősen primitív körülmények közt élő emberek, hogy a nagy hatalmú ?isten? ilyen különös módon született. Az a képessége, hogy tudott repülni, fokozta ezt a tévhitet és meg erősítette a közte és a madarak közt vont párhuzamot.

horusz madaraEgy óegyiptomi legenda tanúsága szerint, az ős óceánra egyszer csak leszállt egy tojás,és elkezdett lebegni a vízen. Belőle lépett ki Ré napisten. Egy másik történet arról szól, hogy Khnúm isten a tengerből merült fel, ugyan csak egy olyan tojásban, amely kiválló repülési tulajdonságokkal rendelkezett. Hórusz szintén ilyen gépen tanult meg repülni,bár ő később átképzést kapott egy másik típusra, az un. “Szárnyas Napkorongra”. A Nílus egyik szigetén volt a repülő tér és a gépek hangárja is. Plutarkhosz görög történet író még látta egy ilyen lezuhant repülő roncsait, megmutatták neki a helyi papok.

Inanna-Sumerian-God-Annunaki

Az iráni szent könyv az Avezsta megígéri hogy egy szép napon Zarathusztra vissza fog térni, méghozzá egy világító aranyszínű repülő “tojás” fedélzetén. Még a helyet is megadja, ahol le fog szállni: a Vorukasa-tavat jelöli meg.Amítoszkutatók vitatkoznak azon, hogy ez az Aral-tó, vagy netán a Kaszpi-tenger lenne? Érkezésének időpontja bizonytalan, azt állítja erre vonatkozólag: “Amikor a vallás visszaszorul és az isten tagadás fölényes túlsúlyba kerül,akkor fogok alászállani én magam.”

Kínai hagyományok szerint Panku isten szintén egy ilyen alakú szerkezetben utazott. Állítólag 18 000 évig tartott, mire elért a Földre! A Japánban leszálló két ufonauta, In és Jo addig várakoztak a tenger felszínén,amíg a tojás önmagától ketté nem vált, ők pedig kiszálltak a járműből. Kiránduljunk most Óceániába! Nem sok tudományos vizsgálat irányul,arra hogy polinézek vallási elképzeléseiről valamiféle képet alkothasunk. Mivel most már ők is keresztények, ez csak még nehezebb lett, hiszen az ősi hagyományok kiveszőben vannak.

leadingAmi biztos: A Hawaii-szigeteken úgy mesélték, lakóhelyük úgy keletkezett, hogy egy isten tojást rakott le az ős óceánba. A Salamon-szigeteki mítoszokban az isten egy tengeri fecske, a Husvét-szigetiben egy fregatt madár alakjában jelent meg. Mind a két helyen tavasszal egy-egy rendeztek, amelyben egy elrejtett tojást kellett megkeresni. Aki megtalálta az egyévre elvonult a törzstől, magányosan élt és a közhit szerint az istent szolgálta. Azt mondogaták,hogy az idő leteltéig madárember lett belőle.

A Társaság szigeteken Tároának hívták a legfőbb istent. Róla azt mesélték, hogy egy tojásba foglalt helyet, amely a végtelen világegyetemben forog. Zárásként nézzünk bele egy hozzánk sokkal közelebb álló nép, a finnek legendáriumába!Nevezetes hőskölteményükben, a Kalevalában is megemlítik a tojás alakú UFO-t. Sőt nem csak egyet,hanem többet is! Egy isten kacsa alakjában megjelenik és helyet keresne, ahol lerakhatja és ki költheti a tojásait.Ilmatár, a vízasszony meg sajnálja éskiemeli a térdét a vízből. Igen ám, de három nap múlva Ilmatár lába elzsibbad, megmozdítja a térdét, mire a tojások összetörnek.

Az értelmezés szerint, Ilmatár lába szimbolizálta az UFO-k irányítórendszerének landolásért felelős részét. Amíg ez rendben működött, nem volt semmi probléma, ám egyszer súlyos hiba történt (ezt fogalmazza meg a mítosz, úgy ,hogy Ilmatár lába elzsibbadt) és a járművek leszállás közben ősszetörtek. A földönkívülieknek ugyan nem esett bajuk, de hosszú időre a Földön ragadtak. Azt, hogy az ősszetört tojásokból keletkezett volna az ég és a Föld, a legenda “szokásos” túlzásának tarthatjuk. A fenti történetekben meg gyöző példát láthattunk arra, hogy egy UFO egyáltalán nem csak a “klasszikus” csészealj formájú lehet.

Latogatok.hu