Home Cikkek Istenek, vagy idegenek?

Istenek, vagy idegenek?

510
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 2 percig tart

Ha filozófikusan gondolkodunk, deffiniálunk, mindenkinek más isten, de más lehet egyébként is. Aki azt állítja, hogy egy isten van, neki ez a relatív igazsága. Abszolút meghatározást nem találtam még erre a fogalomra. Minden népnek más istene van. Nagyon sokan talán jogosan mondhatják, hogy barbár módon viselkedtek népek isten nevében, a maják valóban azok is voltak, ha igaz amit a történészek kiderítettek, de nagyon sok kegyetlenséget követtek el a vallás nevében mindenütt másutt is.

Egyedül a kereszténység akarta és akarja ma is, egyetlen és kizárólagos istenhitnek elfogadtatni az egész világegyetemmel, egyedül a kereszténység írtott ki évszázadokon keresztül városokat, népeket csak azért, mert nem akartak keresztények lenni.

Például az Indiánok vallás-történelmében is van vízözön, az Egyiptomiaknál is van megváltó a Magyarok történelmében szeplőtelen fogantatás (? akkor ki volt Álmos vezér?), mégsem biztos, hogy ugyanaz a teremtőjük.

1

Az sem kizárt, hogy különböző ?istenek? különböző helyekről telepítették ide a népeket. Távol-keleten a ?sárkányok?, ?égi császárok?, Közép-ázsiában egyszerűen csak itt ?ragadtak? (Dropák). Afrikába a szomszédos csillagról jöttek a hetedik bolygóra (kívülről befelé számolva ez a Föld), Egyiptomba az Orion csillagképből.

Ide lepakoltak, estleg különböző istenek különböző helyekre más-más népeket, lehet, hogy egészen másutt volt mindenki hazája, itt összekeverték őket (meg a nyelvüket – Bábel), hadd legyen változatos a világ! Ez pontosan úgy működik, mit egy rosszul megírt proram.

Nem baj! Ezt is eldobják, kimentenek belőle jól, vagy tűrhetően működő, esetleg még éppen használható modulokat, a többi mehet a kukába! Míg van elég hely, nem kerül végleges törlésre, hadd vegetáljon! A rosszul működő programrészekkel kísérletezgetnek, időnként bedobnak egy-két kifinomult vírust.

A működőképes részeket beleépítik az új programba. A bárka már készül! Ide nem gazdagok, nem szegények kerülnek, hanem azok a modulok, amelyek jól működnek a mérce nem az áhítat, nem az imák száma lesz, nem a gátlástalanság, nem az öncélúság és nem a hatalomvágy. A működőképességnek ezek is fontos összetevői.

Mindenki önmaga dönti el, miből mennyit engedhet meg magának, egészen pontosan, ez már bele van vésve a génjeibe. Ha valaki mégis úgy érzi, önmaga ura, akkor arra kell figyelnie, hogy az ?egész prorgram működése?, hibátlan működése a cél! Az emberiség jövője múlhat ezen?

Látogatók