Home Földönkívüliek Itt a bi­zo­nyí­ték: Nö­vé­nyi élet van a Mar­son

Itt a bi­zo­nyí­ték: Nö­vé­nyi élet van a Mar­son

1100
0
Megosztás

620x0 (1)Az nem­zet­közi űr­hi­va­tal né­hány Mar­son ké­szült fo­tója vi­lá­go­san bi­zo­nyítja, hogy tű­le­velű fák is élnek a vörös boly­gón. A tu­dó­sok ma­gya­ráz­kod­nak, az föl­dön­kí­vüli élet­ben fa­na­ti­ku­san hívők pedig bi­zony­gat­ják, hogy itt va­lami simli van, és igenis van élet a Mar­son…

Ufóvadászok állítják, hogy bizonyítékot találtak arra nézve, hogy ha értelmes élet nem is, de növényi vegetáció biztosan van a vörös bolygó egyes tájain. Ezt ráadásul a NASA fotói is alátámasztják. Legalábbis szerintük.

A NASA tudósai viszont évek óta kétségbeesetten próbálják cáfolni a dolgot. Szerintük ugyanis ez csak optikai csalódás. A furcsa sötét csíkokat a felolvadó szárazjég folyása okozza a hóval borított homokdűnék oldalán a marsi tavasz idején. A képet a NASA műholdja, a Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) készítette még 2010-ben. Az eredeti, nagyfelbontású képet itt tekintheted meg a NASA adatbázisában.

620x0 (1)

Az ufóvadászok szerint azonban nem túl meggyőző a magyarázkodás. Ők inkább hisznek a szemüknek. Ha folyások lennének, akkor nem kellene minden irányba folyniuk, amerre éppen utat találnak? Ezek a sötét sávok viszont nagyjából mind egy irányba tartanak, vagyis felfelé… A NASA mindenáron próbálja elpalástolni az igazságot. Igenis létezik élet a Marson, és ez bizonyíték a földönkívüli élet lehetőségére.

Scott C. Warning, az egyik legnépszerűbb ufóportál szerkesztője szerint:”Ez egy olyan téma, amit sokáig figyelmen kívül hagytak. Sok kutató találkozott már a fotóval és a marsi fákkal 5-6 évvel ezelőtt… de a felfedezést a NASA a szőnyeg alá söpörte.”
Szerinte a különös növényzet olyan lehet, mint a Földön a hatalmas kaktuszok. A táj pedig nagyon hasonló lehet a szibériai tundrához.

620x0

Mások viszont a középút mellett szavaznak, szerintük is fák láthatóak a képeken, de ezek már réges-régen megkövesedtek… valamikor a régmúltban valóban lehetett akár dús vegetáció is a vörös bolygón, de mára legfeljebb csak a nyomait fedezhetjük fel. Talán majd az emberes Mars-expedíció pontot tesz a találgatások végére, de sajnos ahhoz még pár évet várnunk kell…

ripost.hu