Home Cikkek Jelzések, hogy valami történik a Földdel

Jelzések, hogy valami történik a Földdel

6

The_End_Of_The_World_mayan-calendar-2012Vulkánok, földrengések, cunamik. Attól, hogy a média hallgat róluk, vagy próbálja ezek súlyosságát árnyalni, ezek az események felettébb gyanús és különös módon napjainkban zajlanak, szinte egyszerre. De vegyük sorra, melyek is ezek az események. Az Észak és Dél-Amerikában található törésvonalak és vulkánok ébredeznek. Vajon ez a földrengések és kitörések további erősödését jelzi?

Az Egyesült Államok nyugati partja szerencsésnek mondhatja magát, hogy az elmúlt évtizedekben elkerülték a szakértők szerint nagyon is időszerű komoly rengések. Ez a partszakasz ugyanis a híres Tűzgyűrű mentén fekszik, ahol a világ vulkánjainak 75 százaléka található és a földön tapasztalt földrengések 90 százaléka is itt történik.

A tudósok azt mondják, hogy a ?Nagy? kaliforniai rengés elkerülhetetlen. Az emberek azonban már nem igen foglalkoznak ezzel a veszéllyel, mert a föld évek óta nyugodtnak tűnik a térségben. Az elmúlt napok és hetek eseményei azonban arra engednek következtetni, hogy ez megváltozhat, és komoly geológiai események vannak készülőben Észak és Dél-Amerika alatt.

1. Március 28-án az 5,1 erősségű Los angelesi földrengés az elmúlt évek legkomolyabb rengése volt a városban.

2. A los angelesi földrengést több mint 100 utórengés követte.

3. Március 29-én egy 4,1 erősségű földrengés is volt ugyanitt. A tudósok egyelőre reménykednek, hogy a rengéssorozat ezzel nagyjából véget is ér.

4. A hónap első felében egy 4,4 erősségű földrengés olyan ijedelmet okozott, hogy az egyik tévéstúdió bemondói élő adásban buktak az asztal alá.

5. A március eleji 6,9-es erősségű észak kaliforniai földrengés 2010 óta a legerősebb földmozgás volt a nyugati parton.

6. Az Oregon államban található Mount Hood vulkánnál néhány nap alatt 100 kisebb rengést regisztráltak. Seth Moran szeizmológus szerint ezeket nem maga a vulkán, hanem a tektonikus lemezek mozgása okozza.

7. Oregonban más furcsaságok is történtek az elmúlt hónapban:

– Két hatalmas földcsuszamlás, a Columbia folyó torkolatánál és Portland közelében, két utat is eltorlaszolt.
– Lincoln és Tillamook megyék térségében az emberek folyamatos hangos dübörgést és rengést észlelnek. Az Amerikai Földtani Szolgálat nem észlelt semmi szokatlant.
– Portlandban egy 6 méter mély víznyelő elnyelt egy asszonyt és a kutyáját.

8. A Yellowstone Nemzeti Parkban egy 4,8 erősségű földrengést regisztráltak vasárnap és csütörtök óta legalább 25 rengés volt a területen. A vasárnapi rengés az elmúlt 30 év legerősebb földmozgása volt a parkban.

9. A kutatók nemrég felfedezték, hogy a Yellowstone szupervulkán a vártnál sokkal több héliumot bocsát ki és a vulkán magma kamrája 2,5-szer nagyobb, mint gondolták.

A hozzávetőleg 90-szer 30 kilométer terjedelmű kamra 300 milliárd km3 lávát tartalmaz. Ennek az óriásnak a felébredése nemcsak az Egyesült Államokat tenné tönkre, de az egész földre komoly hatással lenne. (forrás)

10. Az elmúlt hónapban 130 földrengés volt Oklahomában, ami nagyon szokatlannak számít.

11. Peruban is több tucat földrengést észleltek márciusban, köztük egy 6,3 erősségűt, amiről a címlapokon számoltak be szerte a világon.

12. Március elején több mint 300 földrengés volt Chilében, amelyek közül 41 meghaladta a 4,5 erősséget.

Szerencsére a pénteki Los angelesi földrengés nem okozott különösebb kárt, de sok ember felkapta a fejét, mivel az esemény a Puente Hills törésvonal mentén következett be. Sue Hough szeizmológus szerint ez az a törésvonal, ami képes lehet ?megenni? Los Angelest. A szakértők szerint a rengés a San Gabriel völgytől Los Angelesig húzódó Puente Hills törésvonal mentén következett be.  A rengés a felszínhez közel történt, ami azt jelenti, hogy kis területre koncentrálódott, mondta Egill Hauksson szeizmológus, aki arra is rámutatott, hogy az esemény azért is volt különleges, mert az 5,1 erősségű főrengést egy előrengés előzte meg.

A földrengéskutatók azért aggódnak a Puente Hill törésvonal miatt, mert közvetlenül Los Angeles alatt fut. ?Ez az a törésvonal, ami képes megenni LA-t,? nyilatkozta Sue Hough szeizmológus az LA Timesnak még 2003-ban. Így semmiképpen sem jó hír, hogy ez a törésvonal is ébredezik. A szeizmológusok szerint egy komolyabb rengés ebben a térségben sok százmilliárd dolláros kárt okozhat:

A Puente Hill törésvonalrendszer mentén bekövetkező lemezmozgásról készült szimuláció bemutatja, hogy a rengés Los Angeles legsűrűbben lakott kerületei felé mozogna és a legerősebb hullámok a Los Angeles medence nyugati és déli részén vonulnának át.

Az Amerikai Földtani Szolgálat és a Dél Kaliforniai Földrengéstani Központ becslései szerint egy komolyabb rengés a Puente Hill törésvonal mentén 3000-18.000 emberéletet követelne és 250 milliárd dollár kárt okozna. A legborúlátóbb forgatókönyv szerint akár 750.000 család is otthontalanná válhat. A TűzgyűrűÉvek óta látjuk milyen komoly aktivitásra képes a Tűzgyűrű. Bizonyára mindenki emlékszik a 2004-es indonéz és a 2011-es japán cunamikra.

A világ meggyászolta az új-zélandi, chilei, perui, japán és fülöp-szigeteki nagy földrengéseket is. A kutatók azt mondják, hogy csupán idő kérdése, hogy az Egyesült Államok nyugati partja is hasonló aktivitást produkáljon. A jelenlegi viszonylagos nyugalom és az a tény, hogy a föld általában szilárdan áll a talpunk alatt, nem jelenti azt, hogy ez mindig így lesz. A jelek most mindenesetre arra mutatnak, hogy valami készülődik a felszín alatt és nem ajánlatos a ?veszélyzónában? lenni, amikor a készülődés befejeződik.

És hogy mi történt most?

Szökőárriadót rendeltek el a Csendes-óceánban fekvő Salamon-szigetek térségében helyi idő szerint vasárnap, miután 7,6-as erősségű földrengés történt a közelben. A rengés középpontja 100 kilométerre volt a Kirakira szigettől, 29 kilométer mélyen.

A cunamiriadó a Salamon-szigetek mellett Pápua Új-Guineára és Új-Kaledóniára terjed ki, de Ausztrália, Indonézia és a Fidzsi-szigetek partjainál is fokozott készültséget rendeltek el.

Mindez nagyon különös, hogy épp egyszerre történnek ezek az események. Mintha  a Föld valamiféle változás előtt állna. Vajon hányan érzik még ezt?

Talán nem furcsa az is, hogy a feljebb említett cunami egy napra esik azzal, hogy fegyveres harcok törtek ki az ukrán Donyeckben? Arszen Avakov belügyminiszter azt közölte, hogy a Donyeck megyében lévő Kramatorszkban ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak a helyi adminisztráció épületére, az azt védő rendőrök viszonozták a tüzet. Az ugyancsak ebben a megyében lévő Krasznij Limanban szintén ismeretlen fegyveresek vették tűz alá a helyi rendőrséget. A támadók állítólag AK100-as gépkarabélyt használtak, ami csak az orosz hadseregben van rendszeresítve.

Elképzelhető, hogy már a Föld is érzi, hogy tisztítás előtt áll és most az előjeleket láthatjuk?

idokjelei / index / paranormal

6 COMMENTS

 1. Kedves Orion!
   
  Én más jelzőt használnék erre a cikkre.Ami nem épp a “jó”.hogy soraim nyomdafestéket tűrőek legyenek csak annyit mondok:egyoldalú,szelektálva informatív,összefüggéseket hiányol,és erősen áltudományos jellegű.
   
  De ha ez valóban egy jó cikk,csak én vagyok műveletlen,akkor kérlek magyarázd meg a következőket:
  -A cikk miért kezeli már már misztikus dologként a világ egyik legaktívabb törésvonalának aktivitását? 
   
  -A cikk miért gondolja úgy hogy egyre több és erősebb földrengés várható?Dr.Tóth László geofizikus például pont azt említi meg hogy ez nagyjából egyenlete értékű.
   
  -Milyen logikai vagy bármilyen kapcsolat él fönn az Ukrán-Orosz viszály és a Föld geofizikai folyamatai között.
   
  A cikk miért furcsállja hogy mondjuk a 20. század elejéhez képest egyre több földrengést ÉRZÉKELÜNK.Ugyanis ez logikus:minél több és pontosabb mérőműszerünk van,annál több kicsi,a figyelmünket elkerülő földrengést is tudunk érzékelni.Az éves átlag például már elég stabilan megmondható,mert kellőképpen feltérképeztük a lemezmozgásokat.
   
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Ez a 2 utóbbi UFO-film nagyon jó volt. Különösen az utolsóelőtti. Jól lehet rajta látni, hogy megjelenik az UFO a semmiből, a láthatatlanságból — azután pedig újra “eltűnik”, tehát láthatatlanná válik.