Home Spiritualitás Készen állunk, hogy higyjünk

Készen állunk, hogy higyjünk

0

Szellemek létezésére éppen annyi bizonyíték van, mint a fekete lyukak létezésére. Mindez azt jelenti, hogy nem sok. Mégis, a fekete lyukakra úgy tekintünk, mint megcáfolhatatlan tény. Csillagászok, tudósok mutatnak képeket róla, valamint tanulmányokat adnak ki, mégis, senki nem kutatta még őket laboratóriumi körülmények között. Ez nem jelenti még azt, hogy ne léteznének, de akkor ugyanígy kijelenthetjük a szellemekre is, nem igaz?

A tudományt figyelembe véve kijelenthetjük, hogy nagyobb nehézséget okoz annak bizonyítása, hogy nem létezik valami, mint az, hogy létezik. Annak ellenére pedig, hogy nincs bizonyíték a szellemek létezésére, sokan mégis keresik ennek alátámasztását. Próbálják megtalálni az utat ahhoz, hogy megmutassák, hogy van valami odaát, a lélek nem hal meg.

Nem utolsó sorban, a tudomány nem Szentírás. Sok olyan kutatói csoport létezik egyetemeken intézményekben, melyek a természetfeletti jelenségeket vizsgálják. Sokszor előfordul azonban, hogy a szellemekről szóló történeteket különféle TV műsorok, mesék, kulturális szokások dolgozzák fel. Ennek többek között az is lehet az oka, hogy ezek az esetek rémisztőek és izgalmasak egyben. Elmondhatjuk, hogy ezek a jelenségek tehát legalább olyan izgalmasak, mint a fizika vagy a csillagászat rejtélyei. Kérdéseket vetnek fe, de a kérdések mögött olykor félelmetes tapasztalásokról lehet olvasni vagy hallani. Ez az izgalom a másik hajtóereje annak, hogy sokan szellemvadászként próbálkoznak találni valamit, ami bizonyító erejű.

Jó dolog, ha van bennünk némi szkepticizmus, de ennek két oldala van. Egyrészt, nem tudjuk teljes mértékben bizonyítani a szellemek létezését, de nem is lehet elvetni azt, hogy ne léteznének. Különösen akkor, ha számos, ráutaló jel van: gondoljunk csak az interneten fellelhető megannyi videóra, fotóra vagy beszámolóra. A környezetünkben biztosan hallottunk már történeteket ismerőseinktől, akik átéltek különös tapasztalásokat. Mindezek természetesen nem tekinthetők bizonyítéknak, de utalnak arra, hogy a világban sok olyan dolog létezhet még, melyről nem tudunk semmi biztosat.

Reméljük, az idő nekünk dolgozik, hogy a válaszokat megtaláljuk.

paranormal.hu