Home Cikkek Két lakott rendszer: Thupon és Aikeladeon

Két lakott rendszer: Thupon és Aikeladeon

812
6
Megosztás

A sárkányok lakta bolygók egy laza, egymást segítő, diplomáciai és katonai jellegű Szövetségben állnak egymással. Az egész Univerzumban elterjedt a fajcsalád.

Igaz, hogy a Thuponról (Alpha Draconis) származik maga az intelligens sárkányok családja, ami közel 400-500 millió éves, de ez nem jelent abszolút uralmat és jogi felülbírálást a Thupon kezében. Mindegyik szövetség-tag, lakott bolygónak megvan a maga autonómiája, ami szerint eljárhat a döntésében. Két dologba szól bele a Szövetség irányítása, egy adott bolygó hódító szándékú terjeszkedése, vagy önkezűleg történt hatalomátvétel, azaz puccsok esetében.

Az Aikeladion nevű lakott bolygórendszer kb 60 millió fényévnyire van a Földtől, az Orion csillagkép szomszédságában és irányában, az Eridanusz és a Kemence csillagkép határán. Pici fehér X jelöli a galaxis-halmaz helyét.

Fornax-Eri

Fornax-rendszernek is hívják, minimum 10 egymáshoz közeli galaxis alkotja a csoportot. Íme, egy közelebbi kép a galaxis-halmaz közvetlen környezetéről:

Fornax-system

A nagy spirál-galaxishoz /NGC 1365/ közel, a kép bal alsó részén levő fehér csillag mellett, található egy másik, picike küllős spirál-galaxis, az NGC 1369. Ebben van az Aikeladion, onnan származik a sárkánylélek. Egy nagyobb felbontású kép erről a galaxisról:

Aik

Közel 400 ezer éve van ott intelligens, civilizációnak mondható élet, de maga a galaxis kb 18.2 megaparszekes távolságra, azaz kb 58.2 millió fényévre van tőlünk. A mi műszereinkkel, ilyen feltételek között, elég nehéz intelligens életre utaló bizonyítékokat szerezni.

Az Aikeladeon elég szoros együttműködésben állt a Thuponnal a betelepülés után, minden 10 évben fogadtak egymástól reguláris diplomáciai küldöttséget. Teljes bolygót érintő veszély esetén azonnali, kölcsönös katonai együttműködés állt fenn. A helyet az ideális társadalmi és hitbeli erőssége miatt ?sárkány-mennyországnak? is nevezte a többi rendszer. Nagy tisztesség és élet-élmény volt itt egyáltalán megfordulni, látogatóban is, több tízezer éven át.

Azonban egy puccs véget vetett a Thupon kapcsolattartásának, egy véreskezű, hódító uralkodó színre lépése miatt, közel 1400 évvel ezelőtt. A szövetség visszavonta a diplomatákat, az Aikeladeont magára hagyták katonailag, miután diplomáciai eszközökkel nem sikerült visszaléptetni az uralkodót. Ezen idő alatt a bolygó, bár félelemmel vegyes életérzést okozott az uralkodó, teljesen zavartalan, abszolút autonómiával rendelkező, kifelé békés rendszerré nőtte ki magát, belharcaitól függetlenül. A gonosz uralkodó csak bizonyos területeket tudott teljes irányítása alá vonni. 10 területileg és fajilag elhatárolt állam volt a bolygó területén, ebből 5 állammal volt teljes az összefonódása, a többivel csak részlegesen tartott kapcsolatot, vagy teljesen elhatárolódott tőlük.

Ez az uralkodó kb 2 évvel ezelőtt kilehelte a lelkét, így a Szövetség lakott bolygói elkezdték az újraépítést a pusztító uralom után. Jelenleg két társuralkodó tartja rendben a diplomáciát a területen. Az egyikük fehér, a másik vörös sárkány. Szjankjarok, tehát kapcsolattartó csillagközi diplomaták. Nem leigázó szándékúak, hanem béketeremtők. Tanító, összhang-kereső lelkek. Várják a többi rendszer velük való kapcsolat-felvételét. Ettől függetlenül, ha szükséges megvédeni a fajukat külső támadásoktól, mindketten, tapasztalt katonaként, bármikor képesek hadvezérként cselekedni és a seregeik élére állni.

Az ő feladatuk visszaállítani a béke új korszakát, minden egyes fajra nézve, akik azon a területen élnek, és csatlakozni akarnak hozzájuk. Nem kényszerítenek senkit, tiszteletben tartják a szabad akaratot és a szív szándékát. A szeretet irányítja őket, nem a félelem és a birtoklás.

6 COMMENTS

 1. Kasharan amit írtál számomra nagyon érdekes lett 🙂
  Csak lenne egy kérdésem. Azt, nem tudod esetleg, hogy vannak olyan emberek akiknek “kapcsolatba” állnak a sárkányokkal? Vagy valami ilyesmi? 🙂 Nahjó ezt jól megfogalmaztam 😀 Tudom…
  Hány embernek van “lelki” sárkánya mint pl neked? 🙂

 2. Többen vannak olyanok, akiknek lelki sárkányai vannak, csak nem feltétlenül tudatosul bennük. 😀 Ez privát dolog, mindenkire rá van bízva hogy felfedi-e magát vagy sem. De ha igen, annak komoly célja van. 🙂
  A Föld drakonida szempontból az Alpha draconis, tehát a Thupon fennhatósága. Itt a sárkányok nem mutatják magukat, csak nagyon kivételes esetben. Rendkívül kevés olyan ember van, akivel egyáltalán kapcsolatba lépnek. Nyilván igen, ugyanúgy mint a Zeta Reticuli, stb, de szerintem ők a legritkábbak……..

 3. Szia Mazda!

  Volt itt egy tag, úgy hívták: Wolfi. Na, ő kapcsolatban állt az Orion csillagkép szürkéivel. A szürkék is hüllők, mint a drakonidák. Csak a szürkék alsóbb rendűek a kasztrendszerben, a Tejútrendszer hüllő-intelligens lényei között.
  Wolfi pedig ki lett innen tiltva, erről az oldalról.

  Egyébként, mivelhogy a drakonidák a legrégibb intelligens lényfaj az egész Tejútrendszerben, ezért minden más fajt a fennhatóságuk alatt lévőnek tekintik. A humanoid és a reptilián fajokat egyaránt.

  • Nem mondhatnám hogy a Földet a drakonidák a fennhatóságuk alatt lévőnek tekintik….. A Thubániak lehet hogy igen, de tévesen! A Földet egy intergalaktikus katonai egyezmény védi a külső fennhatóságtól, amihez a Thuponnak nem sok köze van, más fajok végzik ezt a védelmi feladatot, ha jól tudom. A saját magunk urai vagyunk, adott korlátokon belül, bár az is tény, a repto-humán fajok megpróbálnak láthatatlanul beszivárogni…..