Home Hírek Kétszáz éve észlelnek rejtélyes fényjelenségeket egy norvég falu felett

Kétszáz éve észlelnek rejtélyes fényjelenségeket egy norvég falu felett

471
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 3 percig tart

hessdalen-lights-2Rejtélyes fényjelenséget rögzített egy isten háta mögötti norvég webkamera? Kiderült, már 200 éve titokzatos fények keringenek a kis falu felett, amire azóta sem találtak magyarázatot a tudósok? A világ számos pontján helyeztek már el webkamerát, amelyek élő képet közvetítenek az internetre. Így bárki megnézheti például, hogy mi a helyzet pillanatnyilag Jordániában, Írországban, vagy esetleg Norvégiában.

Így derült ki például, hogy a világvégi norvég faluban Hessdaleneben, a kihelyezett webkamera valami igen furcsát rögzített.

hessdalen-lights-2

2016 szeptember 26-ának éjjelén, hatalmas, furcsa alakú fényjelenség bukkant fel a falu felett. Többen csak hümmögnek ezt olvasva, és azt gondolják, hogy csak az északi fényt vette a kamera? de tévednek! Akik érdeklődnek a különös jelenségek iránt, azok biztosan találkoztak már a kis falu nevével, amely a norvégiai Hessdalen völgy 20 km hosszú és 10 km széles medenceéjében fekszik, az isten háta mögött? A környéken már 1811 óta tapasztalnak ismeretlen eredetű, különös fényjelenségeket éjszakánként? és nem északi fényről van szó.

hessdalenlightsbest

A furcsa fények megjelenéséről a következő jó másfél évszázad alatt is rendszeresen érkeztek beszámolók, főleg a helyi lakosság köréből. Általában évi 15-20 alkalommal lehetett látni, de a világ figyelmét akkor keltette fel igazán, amikor máig érthetetlen okból 1981 decembere és 1984 nyara között megsokszorozódott az aktivitása. Volt olyan hét, hogy 15-20-szor is megjelentek a fények. A norvég településen szinte az elsők közt helyezetek ki webkamerát, még 1998-ban, hogy az ott tapasztalt különös dolgokat rögzítsék? Bár a kamerát az elmúlt 18 évben alighanem elfelejtették modernebbre cserélni, ettől függetlenül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Számos esetben sikerült felvennie a völgy felett megjelenő titokzatos anomáliákat. A jelenség kutatása 1983 óta folyik ?Project Hessdalen? néven, eleinte Dr. Erling Strand vezetésével. Ezt később a norvég Ostfold Egyetem vette át, az Olasz Nemzeti Kutató Tanáccsal (Italian National Research Council) karöltve.

hessdalen-lights

A fények leggyakrabban a légkör alsó részében jelennek meg, ezután egy ideig egy helyben lebegnek, majd hirtelen több száz kilométeres másodpercenkénti sebességgel elszáguldanak. Előfordul, hogy a jelenség nagy sebességgel zuhan a föld felé, majd eltűnik a horizonton, vagy valamelyik környékbeli tóban. A Hessdalen Fény az eddigi kutatások szerint néha csupán másodpercekig látható, máskor több tíz percen át, esetenként pedig még annál is tovább. A most készült felvétel eredetije itt tekinthető meg! Számos elmélet született már az első észlelések óta? Ezek közt szerepel a titkos UFO-bázistól kezdve, a szeizmikus anomáliákon keresztül, a hihetetlenül ritka ásványok által gerjesztett energiákig minden?

hessdalenlightsbest

Szinte az összes feltevést megvizsgáltak már, de a fények rejtélyére a ami napig nincs elfogadható, és bizonyított tudományos magyarázat.

napiufo.hu