Home Cikkek Kiböl lesz ittragadt szellem?

Kiböl lesz ittragadt szellem?

0

ghost-e1440239956930Egy tanulmány eredményéből kiderült, hogy melyik nemnek van nagyobb esélye arra, hogy a halála után szellem lesz. Érdekes kutatási területet választott magának Dr. Erlendur Haraldsson, az Izlandi Egyetem egyik pszichológusa, aki azt vizsgálta meg a társaival, hogy a férfiakból, vagy a nőkből lesz-e nagyobb eséllyel szellem, ha meghaltak.

A pszichológus és csapata 337 olyan, a nyolcvanas években történt, különleges esetet vizsgált, amelyekben a szemtanúk arról beszéltek, hogy paranormális jelenségeket láttak. Haraldsson minden esetben leellenőrizte a történetek hátterét, majd a kutatását kiterjesztette, és európai, amerikai ügyeknek is utánanézett.


Mindennek az eredménye az lett, hogy az áttanulmányozott esetek 67 százalékában férfiak voltak a jelenések, tehát az erősebb nemnek sokkal nagyobb az esélye arra, hogy haláluk után szellemek lesznek.

A pszichológus számára az eredménynél sokkal izgalmasabb felfedezés volt az, hogy milyen félelmetes történeteket ismert meg. A vizsgált ügyek között szerepelt olyan történet, amelyben egy öngyilkosságot elkövetett férfi jelent meg egy hálószobában.

Life.ma