Home Hírek Kiderült: Itt az igazság arról, hogy valóban léteznek-e szellemek

Kiderült: Itt az igazság arról, hogy valóban léteznek-e szellemek

387
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 1 percig tart

FPWktkqTURBXy8yNTBkNjQzMmI3ZWJlZTJmMWRmODQ4YWY0YWJlM2FhZC5qcGVnkpUDAcyxzQbDzQPNkwXNAxTNAbwRengetegen állítják, hogy láttak, érzékeltek már kísértetet az életük során, de Brian Cox, elméleti fizikus most felfedte az igazságot. A BBC egyik műsorában vendégeskedett, azért hívtak meg, hogy tudományos alapokra helyezve beszélgessenek a szellemekről: “Még mielőtt feltennék az első kérdést, szeretnék leszögezni valamit: nem azért vagyunk itt, hogy a szellemek létezését vitassuk, ugyanis ez egy egyértelmű tény. Szellemek nincsenek”

Brian rengeteg kísérletet végzett el, és véleménye szerint a választ a termodinamikában kell keresni. Ennek a második törvénye kimondja: ahogy a használt energia szétoszlik, úgy növekszik a káosz, és mivel a szellemeknek nincs a fizikai valóságban megfogható testük, így az energia szétoszlik. Márpedig ahhoz, hogy egy lény hangot adjon ki, és tárgyakat mozdítson meg komoly energiákra lenne szükség. De mivel az energia szétterül a környezetben, így nem tud sehogy sem csoportosulni – írja a Life.hu.

FPWktkqTURBXy8yNTBkNjQzMmI3ZWJlZTJmMWRmODQ4YWY0YWJlM2FhZC5qcGVnkpUDAcyxzQbDzQPNkwXNAxTNAbw

Ráadásul, a Nagy Hadronütköztető sem jelzi a szellemek létezését. Persze ez a rendszer sem észlel mindent, de azt látni, ahogy az energia szállítja a sejtjeink információit, bármilyen élőlényről is beszélünk. Ha azt állítjuk, hogy a kísértetek az emberi élet maradványaiból keletkeznek, akkor kellene rendelkezniük sejtállománnyal, amelyben áradhatna az energia, de a Nagy Hadronütköztető nem észlel ilyesmit – írta meg a Real Clear Science.

blikk.hu