Home Földönkívüliek Kínai lampionok is felelősek az UFO észlelésekért

Kínai lampionok is felelősek az UFO észlelésekért

0

Számos UFO jelenség mögött valójában kínai lampionok állhatnak. Csak képzeljük el, ahogy egy hideg téli éjszakán felnézünk a sötét égre és egy fényesen ragyogó gömböt pillantunk meg, amely egyenletesen halad az égen.

Ilyenkor hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy igazi UFO-król van szó, főleg ha több ilyen tárgy is van az égen – holott könnyen lehet, hogy csak kínai lampionokról van szó.

Valójában papírból készült, kisméretű léggömbökről van szó, melyek alját tűz ég és a hő a levegőbe juttatja a tárgyat.

A lampionok korábban Kínában voltak használatosak, ahol fesztiválokon használták őket. Az utóbbi években azonban népszerűvé váltak a nyugati országokban is: megemlékezésekkor, esküvőkön, születésnapokon és más ünnepségeken előszeretettel használják azokat.

Ezzel egyidőben megemelkedett az olyan UFO észlelések száma is, melyek során narancssárgán világító gömböket észlelnek.

A heyzet azonban nem mindig ilyen egyértelmű. Egy brit szemtanú, David Haigh elmondta, hogy narancssárgán világító tárgyakat észlelt nemrégiben. A tárgyakon nem voltak repülőgépekre jellemző fények, ahhoz viszont túl gyorsan haladtak a szélben, hogy lampionok lehessenek. Mivel ilyet még sohasem látott sem ő, sem a körülötte álló többi szemtanú, inkább UFO-ra gyanakodnak.

Annak ellenére, hogy a hatóságo szerint az eszközök tűzveszélyesek és zavarhatják a légiforgalmat, mégis sokan használják.

Ez a videó szemlélteti, hogyan is néznek ki a kínai lampionok.