Home Spiritualitás Kísértetek a Fehér Házban

Kísértetek a Fehér Házban

0

Sokan álmodoznak arról, hogy milyen lenne az élet, ha az 1600 Pennsylvania Avenue hatalmas fehér épületében élnének. Kevesen tudják azonban, hogy a Fehér Ház az egyik leggyakrabban paranormális jelenséget produkáló épület.

Depresszió és halál

A békésnek és biztonságosnak tűnő falak között ugyanis egy tucat kísértet kóborol. Az 1801 óta lakott épületben ugyanis számos ember szenvedett depressziótól, sőt az erőszakos halálesetek száma is kimagasló, arról már nem is beszélve, hogy a háborúk és az ország többi problémája is terhelte az itt élőket. 1945-ben Harry Truman is megjegyezte egy feleségének írt levelében, hogy valami nem stimmel a régi épülettel, hisz léptek halk kopogása hallatszik olyankor is, amikor senki sem tartozkodik a szobában.

Nézzük a Fehér Ház négy legismertebb és leggyakrabban visszatérő kísértetét!

Abraham Lincoln

Nem sokkal azután, hogy 1865-ben merénylet áldozata lett az elnök, a ház alkalmazottai rejtélyes zajokról számoltak be, mintha valaki járkált volna a második emeleten. Lincoln kísértetének feltűnéséről vagy erőteljes jelenlétéről később több elismert személy is beszámolt, akik az elnöki rezidencián jártak. A meggyilkolt államfő kísérteties szellemképét először Calvin Coolidge elnök felesége pillantotta meg az Ovális Szoba ablakában. Később Carl Sandburg, a költő, Eleanor Roosevelt és Reagan elnök lánya, Maureen is ?találkozott” Lincolnnal. A legkülönösebb történetet azonban a Házba látogató Wilhelmina holland királynőhöz kapcsolható, aki az egykori államfőről elnevezett teremben tartózkodott, amikor kopogtatást hallott az ajtón, majd azt kinyitva Lincoln állt előtte szalonkabátban és cilinderben.

Abraham_Lincoln_seated,_Feb_9,_1864

Abigail Adams

John és Abigail Adams voltak a Fehér Ház első lakói, hisz beköltözésükkor még az apróbb finomításokat végezték a házon. Mivel John nem lett újraválasztva, így nem sokkal később ki kellett költöznie, ám az időközben elhunyt felesége azóta is kísért az épületben. A first ladyt legtöbbször a keleti szárnyban lehet látni, mivel állítólag régen a fázós nő mindig a legmelegebb szobákban húzódott meg. Később ez a rész át lett alakítva a fogadások terévé, ám még ekkor is többen látták az elnök nejének szellemét, aki mivel világéletében maga végezte a házimunkát, finom szappanillatot árasztott.

461px-Abigail_Adams

Andrew Jackson

Az ország hetedik elnöke is gyakran visszatért egykori lakhelyére, főként a Rose Roomban, azaz a hálószobájában látták a kísértetet, aki mindig hatalmas zajt csapott. A szellemjárás az 1950-es évekig tartott, ám ekkor a híressé vált szobában nem tűnt fel többé a különc szellem, akinek vérfagyasztó nevetése igazán jellegzetes volt. Akik találkoztak a szellemmel, mindig rémisztően fagyos hidegről számoltak be.

495px-Andrew_Jackson

Dolley Madison

Az ország negyedik elnökének, James Madisonnak a neje legtöbbször a kertben tűnt fel halála után. Dolley kedvenc helye a csodaszép kert volt, ahol rengeteg időt töltött, sőt egy tucat rózsát is elültetett a kertben. Amikor később az egyik firts lady, Edith Wilson ki akarta tépetni a rózsákat a kertészekkel, azok rémülten jelentették, hogy Dolley dühös szelleme üldözőbe vette őket, így ők inkább felmondanak, mintsem eltávolítsák a virágokat.

490px-Dolley_Madison

Nyárondi Szandra / femcafe.hu