Home Cikkek Kísértetek járják a rendelőt

Kísértetek járják a rendelőt

0

IMG_2256-1024x768Biztosan senki nem tudja, kik járhatják éjjelente a Munkácsy rendelőintézetet, miután hónapok óta már a kutya sem őrzi a 2008-ban a ?spanyol? Grupo Miltonnak eladott ingatlant. A szellemház éjjelente megtelik zajokkal.

A környéken lakók elmondása szerint a Munkácsy Mihály és a Kisfaludy Sándor utca sarkán található egykori rendelőintézet épületéből már többször is hallották fúrás, kopácsolás hangját az éjszakai órákban.

Mészáros Anikó, aki az épülettel szemközti utcában lakik, már többször hallott kiszűrődő zajt. Egyszer, éjfél körül meg is állt hallgatózni, de tovább ment ? a sötétben nem látott senkit az épületben. Bejelentést nem tett a rendőrségen.

– Eszembe jutott, hogy szólok a rendőröknek, de végül elmaradt. Az zavar leginkább, ha arra gondolok, legközelebb esetleg össze is futok a házba épp érkező, vagy onnan távozó személyekkel ? mondta.

IMG_2256-1024x768

Mészáros Anikó azt mutatja, honnan szűrődött ki a titokzatos zaj.

– Nem volt olyan hangos. Ha nem éjjel hallom, egy távoli építkezésnek gondolnám. Egyszer megnéztem, honnan jöhet a zaj, akkor derült ki, hogy a rendelőből – mesélte egy néni. Ő sem szólt a zsaruknak, mondván, az épület lakatlan ? elméletileg. A házról több ablak is hiányzik, egy pont a bejárat felett, ott be is lehet mászni. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya csak annyit mondott: az ügyben nem érkezett hozzájuk bejelentés és feljelentés sem, így eljárás sem indult eddig.

A Munkácsy-rendelő nem ismeretlen a pécsi lakosok számára, hiszen évek óta lakatlanul áll. Jövője, hasonlóan a Magasházéhoz visszatérő téma a városban. Az épület egykori vevője, a magyar Kovács Bence János által irányított spanyol Grupo Milton egy négycsillagos hotelt tervezett helyére ? amiből semmi nem lett, ahogyan a magasházas álmokból sem.

 

pecsma.hu