Home Paranormális jelenségek Kísértetjárta helyek: a Maesmawr Hall

Kísértetjárta helyek: a Maesmawr Hall

0

A ház, mely a wales-i Powysban található, már a római időkben is használatban volt. Az 1535-ben épült 20 szobás ház jelenleg szállóként működik. Az épület kora és megjelenése lehet az oka annak, hogy gyakran itt esküvőket is rendeznek..

Ugyanakkor nem csak a kora és az esküvők miatt vált híressé a hely, hanem legfőképpen azért, mert  úgy tartják róla, hogy kísértetjárta.

A ház vendégei közül sokan állítják, hogy észleltek szellemeket az épületben. Egykori vendége egy üzletember volt, aki azt állította, hogy több száz római katonát vonult látni az ablakon keresztül. Mivel a római időkben itt egy út haladt át, a jelenség nem lehetett véletlen. Elképzelhető, hogy a harcban megsebesült katonák szellemeit látta a vendég? Vagy valamilyen módon bepillantást nyert egy múltbeli idősíkba?

Mások azt állítják, hogy látni vélték a ház egykori tulajdonosainak szellemét, akiket csak Davies nővéreknek neveztek. Lehet, hogy annyira beleszerettek a házba, hogy a mai napig nem tudnak eltávozni? A tulajdonosok az 1900-as évek elején viselték gondját a szállónak.

Egy másik szellem is felbukkant már az épületben, akit egy egykori gondnoknak vélnek. Az ő szellemét a ház falain látják átsuhanni időnként. Lehet, hogy ő is annyira megszerette élete során a házat, hogy nem akarja itt hagyni?

Mint látjuk, több lélek is kötődik a házhoz. Alighanem mindegyiküket valamilyen erős érzelmi kötelék fűzte hozzá, ami magyarázhatja azt, miért nem akarnak eltávozni. Ezek a lelkek ártatlannak tűnnek, de nem mindegyik.

A legrémisztőbb jelenség egy egykori gonosznak tartott férfi, Robin Dwrg szelleme, akiről azt tartják, hogy a közeli erdőben bolyong. Néhányan látni vélték, ahogy a szellem egy bika képét ölti magára. Mit akarhat ez az ártó szellem a ház körül? A ház lakóinak volt az ellensége?

A ház annyira ismertté vált a szellemvadászok körében, hogy szerepelt egy angol TV műsorban is (Most Haunted), ahol a walesi paranormális nyomozók kutatást végeztek a házban. A kutatás célja az volt, hogy kiderítsék, milyen céllal vannak itt a szellemek és hogy több információt megtudjanak róluk. A kutatás nem lett eredménytelen. A forgatás alatt ugyanis számos különös jelenséget figyeltek meg: fénygömböket, mozgást, és furcsa hangokat. Mindez megerősítette a beszámolókat, melyek szerint a házat kísértetek lakják. Az egyik legrémisztőbb jelenség az volt, amikor az emeleten az egyik szobában a padló is mozgott. Erre nem találtak egyértelmű magyarázatot, mindenesetre a jelenség ijesztő volt.

2012-ben a ház tulajdonosa, Nigel Humphryson azt nyilatkozta, hogy gyakran hall hangokat és csapdosást, melyre nem talál magyarázatot.

Akit tehát vonzanak a szellemek, ez egy megfelelő hely lehet arra, hogy látogatást tegyen ide.

paranormal.hu | Peter H képe a Pixabay -en