Home Hírek Kitiltották egy amerikai iskolából a be nem oltott gyerekeket, miután a beoltott...

Kitiltották egy amerikai iskolából a be nem oltott gyerekeket, miután a beoltott társaik között bárányhimlő járvány tört ki

141
0

bárányhimlő oltás amerika általános iskola kitiltották a be nem oltott gyerekeket video betegség egészség-2017-új világtudatEgy kaliforniai általános iskolában tanuló diákok közel egynegyedét az iskola vezetői arra utasították, hogy három hetet töltsenek otthon a márciusban kezdődött bárányhimlő esetek miatt. A kaliforniai Agoura Hills-i Mariposa Általános Iskolában a bárányhimlő járvány kitörése egyedülálló, mert az iskolában felfedezett első bárányhimlős eset egy teljesen beoltott diák volt.

Daniel Stepenowsky, a Las Marines-i Egyesített Iskolaközpont főfelügyelője elismerte a CBS Los Angeles-nek, hogy három diák esetében állapítottak meg bárányhimlőt. “Egy óvodás, egy első és egy harmadik osztályos betegedett meg. Az első eset március közepén történt. A diákokat immunizálták, mégis bárányhimlősek lettek.” (1)

bárányhimlő oltás amerika általános iskola kitiltották a be nem oltott gyerekeket video betegség egészség-2017-új világtudat

A helyi Acorn napilap szerint Stepenowsky megjegyezte, hogy “Érdekes, hogy a három eset közül az első egy teljes körűen immunizált diák volt. … Ő volt akit beoltottak.” (2)

Erről a diákról azt állították, hogy márciusban szerezte a betegséget. A két további eset felfedezését követően az iskolai körzet intézkedést vezetett be, miszerint a be nem oltott diákok három hétig nem léphetnek be az iskola területére.

Miközben az egyes iskolák politikája az állami törvényektől függően változhat, ilyen esetekben az a jellemző, hogy az iskolai tisztviselők értesítik a szülőket, akik nem oltatták be a gyermekeiket, amikor egy vakcinával megelőzhető betegség üti fel a fejét. Mintegy 400 diák jár a Mariposa Általános Iskolába. Körülbelül kilencven diákot nem oltottak be bárányhimlőre, és május 1-jén a diákok szülei számára elrendelték, hogy gyermekeiket 21 napig tartsák otthon.

“Tekintettel arra, hogy három eset volt három különböző évfolyamból, az egészségügyi részleg megadta az irányelvet, hogy kizárhatók a nem immunizált diákok,” – mondta Stepenowsky.

A Mariposa iskola oltási aránya az elmúlt években jelentősen emelkedett. 2015-ben azt jelentették, hogy a hallgatók körülbelül 40% -a volt jelen az oltásokon. Az állami jogi változásokat követően ez a szám akár 80% is lehet. 2016 óta Kalifornia állam már nem fogadja el a személyes és vallási okokra való hivatkozást az oltások alóli mentesség érdekében, és jelenleg csak orvosok által kiadott igazolás esetében engedélyezett a mentesség.

“Vannak jogos orvosi felmentések,” – mondta Stepenowsky. “Például egy olyan diák esetében, akinek veszélyeztetett az immunrendszere bármilyen okból, gyakran azért, mert rákkal küzd.”

A bárányhimlő vakcina a Betegségmegelőzési Központ (CDC) szerint 90 százalékos hatékonyságú, ha valaki két dózist kapott belőle. A CDC azt is megjegyzi, hogy “a bárányhimlő oltás ellenére még mindig vannak betegek. Ezek az esetek azonban általában enyhébb lefolyásúak, kevesebb hólyaggal és kisebb vagy semmilyen lázzal nem járnak.”

ujvilagtudat.blogspot.hu