Kitiltották egy amerikai iskolából a be nem oltott gyerekeket, miután a beoltott társaik között bárányhimlő járvány tört ki

bárányhimlő oltás amerika általános iskola kitiltották a be nem oltott gyerekeket video betegség egészség-2017-új világtudatEgy kaliforniai általános iskolában tanuló diákok közel egynegyedét az iskola vezetői arra utasították, hogy három hetet töltsenek otthon a márciusban kezdődött bárányhimlő esetek miatt. A kaliforniai Agoura Hills-i Mariposa Általános Iskolában a bárányhimlő járvány kitörése egyedülálló, mert az iskolában felfedezett első bárányhimlős eset egy teljesen beoltott diák volt.

Daniel Stepenowsky, a Las Marines-i Egyesített Iskolaközpont főfelügyelője elismerte a CBS Los Angeles-nek, hogy három diák esetében állapítottak meg bárányhimlőt. “Egy óvodás, egy első és egy harmadik osztályos betegedett meg. Az első eset március közepén történt. A diákokat immunizálták, mégis bárányhimlősek lettek.” (1)

bárányhimlő oltás amerika általános iskola kitiltották a be nem oltott gyerekeket video betegség egészség-2017-új világtudat

A helyi Acorn napilap szerint Stepenowsky megjegyezte, hogy “Érdekes, hogy a három eset közül az első egy teljes körűen immunizált diák volt. … Ő volt akit beoltottak.” (2)

Erről a diákról azt állították, hogy márciusban szerezte a betegséget. A két további eset felfedezését követően az iskolai körzet intézkedést vezetett be, miszerint a be nem oltott diákok három hétig nem léphetnek be az iskola területére.

Miközben az egyes iskolák politikája az állami törvényektől függően változhat, ilyen esetekben az a jellemző, hogy az iskolai tisztviselők értesítik a szülőket, akik nem oltatták be a gyermekeiket, amikor egy vakcinával megelőzhető betegség üti fel a fejét. Mintegy 400 diák jár a Mariposa Általános Iskolába. Körülbelül kilencven diákot nem oltottak be bárányhimlőre, és május 1-jén a diákok szülei számára elrendelték, hogy gyermekeiket 21 napig tartsák otthon.

“Tekintettel arra, hogy három eset volt három különböző évfolyamból, az egészségügyi részleg megadta az irányelvet, hogy kizárhatók a nem immunizált diákok,” – mondta Stepenowsky.

A Mariposa iskola oltási aránya az elmúlt években jelentősen emelkedett. 2015-ben azt jelentették, hogy a hallgatók körülbelül 40% -a volt jelen az oltásokon. Az állami jogi változásokat követően ez a szám akár 80% is lehet. 2016 óta Kalifornia állam már nem fogadja el a személyes és vallási okokra való hivatkozást az oltások alóli mentesség érdekében, és jelenleg csak orvosok által kiadott igazolás esetében engedélyezett a mentesség.

“Vannak jogos orvosi felmentések,” – mondta Stepenowsky. “Például egy olyan diák esetében, akinek veszélyeztetett az immunrendszere bármilyen okból, gyakran azért, mert rákkal küzd.”

A bárányhimlő vakcina a Betegségmegelőzési Központ (CDC) szerint 90 százalékos hatékonyságú, ha valaki két dózist kapott belőle. A CDC azt is megjegyzi, hogy “a bárányhimlő oltás ellenére még mindig vannak betegek. Ezek az esetek azonban általában enyhébb lefolyásúak, kevesebb hólyaggal és kisebb vagy semmilyen lázzal nem járnak.”

ujvilagtudat.blogspot.hu

Share on Google+Email this to someoneShare on LinkedInShare on TumblrTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Reddit

Vélemény, hozzászólás?