Home Kriptozoológia Különös halálesetek történnek egy zimbabwei folyónál

Különös halálesetek történnek egy zimbabwei folyónál

0

Egy zimbabwei pap nyomozásba kezdett, miután több halálesetet okozott egy rejtélyes lény egy híd közelében. A helyszín egy Gwandan nevű város hídja, amely a Mtshabezi folyó felett ível át. Már az 1970-es évektől kezdve történnek itt furcsa halálesetek. Az első tragédia akkor történt, amikor egy csoport iskolás belefulladt a folyóba, miközben vizet gyűjtöttek.

A beszámolók szerint az áldozatok egy különös halat láttak, mielőtt megfulladtak, majd a megmaradt tanulók elmondták tanáraiknak mit láttak, miután visszatértek az iskolába.

Most úgy tűnik, hogy ugyanaz az eset ismétlődik, csakhogy felnőttekkel.

Az esetekkel kapcsolatban Mehluli Moyo, a Zion Apostolok Templomának egy papja nyomoz, aki rejtélyes jelenségek megoldásával foglalkozik.

Az viszont nem világos, pontosan hogyan halnak meg az áldozatok, mert a folyó olyan sekély, hogy a holttesteket el sem sodorja a víz, hanem a mederfenéken maradnak. Az áldozatok között vannak aranyvadászok, de olyanok is, akik csak vízért mennek. Egyesek sellőhöz hasonló lényre gyanakodnak, amely a víz alól elkapja áldozatait.

Mehluli Moyo szerint jelenleg inkább férfiak az áldozatok, mintha lenne valamilyen időszakos minta arra, hogy mikor kik fulladnak meg a folyóban.

A pap azt is furcsának tartja, hogy miután valaki megfullad a folyóban, további halálesetek történnek a városban, mintha a folyóban történő haláleset minden alkalommal valamilyen gonosz erőt szabadítana fel a városban.

Ebben az évben hárman haltak meg a folyóban, Michael Ndlovu, lelkipásztor szerint, aki elmondta, hogy a hatóságoknak is be kell kapcsolódni a nyomozásba.

Addig azonban ez nem történik meg és nincs eredmény arról, hogy mi rejtőzhet a folyóban, addig csak találgatni lehet.

A képet Sergei Tokmakov készítette a Pixabay-en.