Home Hírek Különös objektumok lepték el az eget

Különös objektumok lepték el az eget

320
3

A lencsefelhők (altocumulus lenticularis) a fellegek látványos és viszonylag ritkán megfigyelhető csoportját képezik. Többnyire nagy kiemelkedések felett, valamivel azok mögött, az áramló levegőben kialakult állóhullám révén jönnek létre. Ennek megfelelően állófelhők, tehát nem mozdulnak el.

Az origo.hu szerint miközben a gáz áramlik bennük, egyik oldalukon folyamatosan keletkeznek, míg a túloldalon feloszlanak. A hegynek ütközõ levegõ felemelkedik, eközben lehûl és nedvességtartalma kiválik, így születik a felhõ. Röviddel azután, hogy elkezd kicsapódni a nedvesség, a gáz süllyedni kezd, ekkor elpárolognak a vízcseppek, ezért az állóhullámnak csak a hegy kiemelkedése feletti csúcsa jelentkezik felhõként. De vajon honnan lehetünk biztosak abban, hogy valóban ez a mechanizmus áll mögötte? Miért vetjük el rögtön, a földönkívüli magyarázatot is? Mennyire megbízható a tudósok ezen állítása?

Néhány UFO kutató azonban inkább úgy gondolja, hogy ilyen esetekben valójában anyahajókat látunk az égen, melyek ilyen jellegû formát vesznek fel.

306526_366757210069248_1044859651_n.jpg

3 COMMENTS