Home A tudomány rejtélyei Lehet, hogy az univerzumot idegenek hozták létre egy kísérlet részeként?

Lehet, hogy az univerzumot idegenek hozták létre egy kísérlet részeként?

0

Tudósok régóta vizátnak többek között azon is, mi van ha az egész univerzumunkat egy laboratóriumban hozhatták létre. Ugyanis annyi mindent nem értünk az univerzumról és a létezés természetéről, hogy már az is elég, ha csak megpróbáljuk felfogni, hogyan létezik egyáltalán bármi is.

Bár a világegyetem születésének jelenleg elfogadott modellje az ősrobbanás, még mindig nem sokat tudunk arról, hogy mi volt előtte, vagy hogy mi indította el a tágulást.

Lehet, hogy a világegyetem a tágulás és az összehúzódás végtelen ciklusában van? A mi világegyetemünk egy a sok más világegyetem közül egy átfogó multiverzumban? Egyszerűen nem tudjuk.

Avi Loeb, a Harvard Egyetem csillagásza egy nemrégiben megjelent cikkében egy másik lehetőséget is felvet, amely nem igazán segít megmagyarázni a valóság természetét, de mindenképpen érdekes gondolatébresztő.

Mi van, ha az univerzumot valójában fejlett földönkívüli lények hozták létre egy laboratóriumban?

Ahhoz persze, hogy ez igaz legyen, léteznie kellene egy másik univerzumnak, amelynek a mi univerzumunk része, vagy amelyhez kapcsolódik – egy olyan univerzumnak, amelyben ezek az idegen tudósok élnek és dolgoznak. Az is valószínű, hogy ha ez igaz lenne, akkor számos más univerzumot is létrehoztak volna ugyanilyen módon.

De akkor mindez felveti a kérdést – hogyan jött létre az ő univerzumuk? Ahelyett, hogy megoldaná a mi világegyetemünk eredetének kérdését, egyszerűen visszavezeti a problémát, és még összetettebb választ tesz szükségessé.

Ez hasonló az Isten létezésével kapcsolatos ateista érveléshez is: ha Isten teremtette a világegyetemünket, akkor ki teremtette Istent? A kérdések valószínűleg sokáig megválaszolatlanok maradnak.