Home A múlt rejtélyei Létezett-e a Bábeli Torony?

Létezett-e a Bábeli Torony?

0

Még a múlt század elején felfedeztek Babilon területén egy olyan kőtáblát, amely utalhat arra, hogy valóban létezett a misztikus torony.

A Teremtés Könyveének 11:1-9-es szakasza szerint a tornyot a Sínai Félszigeten építették az ókorban. Az építkezést könnyítette, hogy ezek az emberek egy nyelvet beszéltek, így együtt tudtak működni egymással.

Ahhoz, hogy egy ekkora építményt megalkossanak, valóban igen szervezett munkára volt szükség: az építkezést napi szinten kellett követni, összehangolt és átgondolt tervek nélkül nem lehetett volna megvalósítani egy ekkora építkezést. Hogy ne legyen félreértés, a közös nyelv elengedhetetlen feltétele volt annak, hogy megfelelően átadják a munkások egymásnak az információt.

Azonban Isten nem volt elégedett az emberek munkájával, így megzavarta a kommunikációjukat és szétválasztotta őket egymástól szerte a Földön. A torony, amely aztán soha nem készült el, Bábeli Toronyként lett ismert.

Az a rész a legendában, hogy az emberek szétszóródtak, elképzelhető, hogy valamiféle népvándorlásra utal? Lehet, hogy valójában nem volt arrafelé elegendő élelem vagy belső viszáj keletkezett és az emberek Isten haragjával azonosították a balszerencsés történéseket?

A torony létezésével kapcsolatban évszázadokon át vitatkoztak a tudósok, történészek és teológusok. 2017-ben a Londoni Egyetem egyik szakértője, Dr. Andrew George megvizsgálta a Krisztus előtt 600 körül megalkotott követ és talált is néhány választ.

Ahogy egyre fejlődik a techika, ennek révén talán új remények nyílhatnak meg egy-egy történelmi ereklye pontosabb értelmezésében. Úgy tűnik, hogy Dr. George vizsgálata is komolyan vehető eredményeket hozott.

A szakértő szerint a kőtábla valójában az első és egyetlen kép a Bábeli Toronyról amely megerősíti, hogy az éület mezopotámiai eredetű volt és a világ hét csodájának egyikét ábrázolja. Ezenkívül egyértelműen azonosítja a torony mögött álló uralkodót, Mezopotámia leghíresebb uralkodóját: Nebukadnezzárt.

Köztudott, hogy az ókorra jellemzőek voltak a keménykezű uralkodók és az is, hogy szerettek saját személyük emlékére hatalmas építményeket felállíttatni. Lehet, hogy ez lett a veszte az uralkodónak?

Ha így is volt és a torony nem is maradt fenn, az emberek emlékezetében még hosszú ideig megmarad mint csoda, talán egészen az emberiség végezetéig.

Ha így is volt és a torony nem is maradt fenn, az emberek emlékezetében még hosszú ideig megmarad mint csoda, talán egészen az emberiség végezetéig.

paranormal.hu – Seres Gábor