Home Összeesküvés elméletek Létezett-e a Majestic 12?

Létezett-e a Majestic 12?

0

A Majestic 12 feltételezett létezésére kiszivárogtatott dokumentumok alapján következtethetünk, melyeket két író kapott meg az 1980-as években ismeretlen feladóktól. A dokumentumok hitelességét azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta senki az évek során.

A történet azzal kezdődöt, hogy az UFO eseteket vizsgáló Jaime Shandrea levelett kapott los angelesi otthonába, melyen nem szerepelt a feladó. A levél egy 1952 november 18-án létrehozott dokumentum volt, melyben Roscoe Hillenkoetter államtitkár közölte Dwight Eisenhowerrel, hogy a Roswell közelében lévő roncsból testeket szállítottak el. Egy másolt válaszlevélben, amely utasításokat tartalmazott Harry Truman elnöktől az állt, hogy hozzanak létre egy csoportot a négy test kivizsgálása céljából. A művelet Majestic 12-nek lett elnevezve. Az író és társa, William Moore jobban utána akartak nézni a dokumentum eredetiségének, így egy Légierőnél dolgozó bennfentes tanácsára elrepültek Washingtonba, hogy a Nemzeti Levéltárban megkeressék a dokumentum forrását. A keresés során kiderült, hogy van egy hivatkozás MJ-12 SSP-re 1954 júliusából, melyet Robert Cutler tábornok említett meg, és egy egy beszélés megtartásáról szólt. Ennél többet nem sikerült kideríteniük a levél eredetiségével kapcsolatban.

A történet azonban itt nem ért véget. 1987-ben ugyanezeknek a dokumentumoknak a másolatát egy brit író, Timothy Goods is megkapta. A feladó ezúttal is ismeretlen volt. Nem sokkal korábban Jaime Shandrea és William Moore kiadta a sajtónak a dokumentumokat a Cutler bejegyzéssel együtt, majd ezt követően Timothy Goods is nyilvánosságra hozta. Az ügy óriási visszhangot váltott ki a sajtóban. Az újságírók óriási leleplezésről írtak.

 Több nyomozó szerint – bizonyos technikai okokból – a dokumentum hamisítvány amit valaki olyan csinálhatott, akinek van némi hozzáférése titkosított kormányzati adatokhoz. De olyan elmélet is született, ami szerint a dokumentum szándékos dezinformációs céllal keletkezett, hogy félrevezesse az UFO kutatókat. Akármi is az igazság, a Majestic 12 az UFO történelem egyik mérföldkövének számít.

A dokumentumok az alábbi helyen megtekinthetők:

Dokumentum 1

Dokumentum 2

Dokumentum 3

paranormal.hu