Home Cikkek Lila színü ismeretlen lényt sodort partra a víz

Lila színü ismeretlen lényt sodort partra a víz

8

042962-5097a4f0-e07b-11e3-ada0-03258d7c0c20Egy lila színű lényt sodort partra a víz Coolum Beach partján – egy tudós úgy gondolja, hogy új fajról lehet szó. A feltűnő színű lényen igencsak meglepődtek az életmentők, akik éppen ellenőrizték a partot kora reggel. A földön fekvő lény csápjai elnyúlva terültek szét, körülbelül 1 méter szélességben. Michael Daly elmondta, hogy még sohasem látott ehhez foghatót. A lény leginkább egy medúzához hasonlít.

“Még él. Kesztyűt vettünk fel, majd felemeltük és beletettük egy vödörbe abban a reményben, hogy valaki tanulmányozza majd ezt a víz alatt élő lényt. De még ilyet nem láttam. Mintha egy lila gyermekjáték lenne. A fejmérete akkora, mint egy tányér, a csápjai 1 méter szélesek. Nem tudjuk, hogy a csalánsejtjei ártalmasak-e.”

Dr. Lisa – Ann Gershwin, medúza szakértő azt mondta, hogy a lény olyan min egy thysanostoma, de színe miatt új fajról lehet szó.

A legtöbb thysanostoma barna színű és némelyiket a partra sodorja a víz évente, de ez nem általános jelenség. Dr. Gershwin elmondta a The Courier Mailnak, hogy nagyon izgatottá vált a lila lény láttán.

“Ez lehet, hogy valami új a tudomány számára.  Ami a leginkább izgatottá tesz, az a színe, ami teljesen eltér a szokásostól. Ez nem csak lilás színű. Ez totálisan lila.” – mondja Gershwin.

Dr Gershwin elmondta azt is, hogy Ausztrália vizeiben két faja él a thysanostoma-nak, melyek mikroszkópikus szinten is eltérőek, de egyiknek sincs kifejezett színe. A medúzák nagyon kevés fajának van csak lilás árnyalata. Ez a szín pedig igencsak ritkává teszi ezt a fajt. A mérete sem olyan mint egy thysanostomáé, mivel annál nagyobb. A thysanostomák mérete egy lábfejhez hasonló.

Nem tudni, hogy milyen érdekes felfedezésekkel szolgálhat majd a lény megvizsgálása. A kutató örül annak, hogy megtalálták, mert nem csak felfedezésről van szó, hanem megelőzték azt is, hogy valakit megcsípjen. A feltűnő szín árulkodó jele lehet annak, hogy mérges fajról lehet szó. Mintha azt mondaná: ne kezdj ki velem!

A lényt jelenleg is vizsgálják.

042962-5097a4f0-e07b-11e3-ada0-03258d7c0c20

paranormal.hu

 

8 COMMENTS

 1. Es ez miert lenne paranormalis jelnseg?

  Meg mindig a vizek melysegeit nem ismerjuk. Fogalmunk sem lehet hogy meg mifele allatok sodrodnak majd fel a partra a melysegekbol.

  Ez nem paranormalis dolog, csupan nem ismerik ezt a vizi fajt. (majd vmi pink meduza csoportba fogjak sorolni 🙂

 2. Kedves vbgabor!

  Két szó jelentését javasolnám áttekintésre,. ezek mellett hagyd meg az oldal szerkesztőinek hogy mit látnak érdekesnek hogy az oldalon is megjelenítsék azt..

  Paranormális: (egyszerű verzió) Az a jelenség, ami az eddigi tudományos ismereteinkkel nem magyarázható.

  Kriptozoológia: (egyszerű verzió) A kriptozoológia szó jelentése rejtőzködő biológia, ami az olyan élőlényeket kutatja, amelyek léte ismeretlen, avagy még nem bizonyított.

  “csupan nem ismerik ezt a vizi fajt. (majd vmi pink meduza csoportba fogjak sorolni” Ilyen egyszerű 🙂

 3. A kriptozoológia elsősorban azokat a már rég kihalt állatokat kutatja a Földön, amelyek újra felbukkantak a mai korunkban is! Pl., a Mokele Mbembe = Brontoszaurusz. Vagy, a Loch Ness-i szörny = Plezioszaurusz. stb. ….

  • Persze. Pl., vannak a Lacertáék, akik a Földön a felszín alatt élnek. Ők hüllőszerűek, mert egy őshüllőfajból fejlődtek ki. (Az Iguanodonból.) Aztán, földön kívülről ott vannak a Plejádok-beliek, vagy a Szürkék…(a Zéta Reticuliből.) — ők a legismertebb fajok.
   De említhetném az Alpha Draconis (Thubán) csillag bolygóin lakó drakonidákat (sárkányokat), akik a legelső intelligens faja voltak a Tejútrendszernek. Ezért a Tejútrendszer összes mai intelligens faját valamennyire a “birtokuknak” tekintik! Bennünket is.
   🙁

 4. Szenenmut sírfelirata. Szpacsek!
  Bár nem tudni,hogy átfaragtatták-e vagy sem.

  Szerintem ki fog egyszer derülni,hogy a sok hazugság közül a leghihetetlenebb az igaz
  Voles like the portly. Having lost weight, no longer portly. There are only voles.