Home Cikkek Majdnem UFO-val ütközött az utasszállító

Majdnem UFO-val ütközött az utasszállító

0

ufo near missesAz ezüst színű tárgy egyenesen az Airbus A320 felé tartott, a kapitány jobbra rántotta a gépet.

A bizarr incidens még júliusban történt a forgalmas nagy-britanniai Heathrow repülőtértől 30 kilométerre. Mintegy 10 kilométeres magasságban a pilóta egy ezüst színű tárgyat vett észre, amely a pilótafülkével egy szintben, balról közeledett nagy sebességgel.

A pilóta jobbra rántotta gépet, hogy elkerülje az ütközést. Elmondása szerint a kétségbeesett manőver közben arra számított, hogy így is össze fog csattanni az ismeretlen tárggyal, amely fényes ezüst színű, szivar vagy rögbilabda alakú volt, és a gép felett néhány méterrel repült el.

ufo near misses

Az egész olyan gyorsan zajlott, hogy csak utána tudta megkérdezni a másodpilótát, ő is látta-e a tárgyat. A másodpilóta nem észlelte, a gép irányváltoztatását műszaki problémának hitte. A pilóta ellenőrizte fedélzeti műszereit, amelyek jelzik, ha túl közel kerül egy másik géphez, illetve a légi irányítástól is kérte a légtér ellenőrzését. Ezek szerint nem volt a közelben másik repülőgép az eset idején.

A legénység úgy döntött, jelentést tesz a veszélyes incidenseket vizsgáló hivatalnak (UK Airprox Board), amely vizsgálatot indított. A hivatal közelmúltban közzétett jelentése szerint lehetséges, hogy a lemenő nap fényében megcsillanó, távoli repülőgép tévesztette meg a pilótát, ám nem állapítható meg egyértelműen az észlelés oka.

168 óra