Home Összeesküvés elméletek Marilyn Monroe és az UFO titok

Marilyn Monroe és az UFO titok

0

Még 1992-ben kiszivárgott egy CIA felvétel, amelyen Marilyn Monroe és egyik barátja beszélget nem sokkal a színésznő halála előtt 1962-ben.

A felvételen az hallható, hogy Monroe sajtótájékoztatót tervez, ahol felfedi mit mondott neki John F. Kennedy elnök: a látogatását egy katonai légibázison, ahol egy balesetből származó UFO roncsokat tekintett meg.

A felvételhez tartozik még egy írásos dokumentum is valamint a beszélgetés átirata. A dokumentum megemlíti, hogy Marilyn Monroenak kétségtelenül a birtokában voltak olyan titkok, melyek az elnöktől és az igazságügyi minisztertől származnak.

Az egyik ilyen bizalmas információ volt az elnök látogatása egy titkos katonai bázison, melynek a célja, hogy mesterséges idegen objektumokat figyeljen meg az űrből.

Ne feledjük, hogy ez az időszak már jóval Roswell után történt, így a hatóságoknak méginkább volt okuk arra, hogy az UFO kérdést komolyan vegyék.

A dokumentum arra is utal, hogy a színésznőt aggasztotta az elnök viselkedése mivel az elnök nem akart vele erről beszélni. Mivel Monroe nem érezte magát biztonságban, úgy érezte el kell mondania mindent a sajtónak.

Az Egyesült Államokban politikai színtéren nagyon komolyan veszik a titoktartást. A bizalmas adatok kezelése nagyon átgondolt és szigorú a szabályozottság. Ha érzékeny adatok mégis kiszivárognak, akkor az akár az állam biztonságát is veszélyeztetheti. Lehet, hogy néhány vezető politikus úgy gondolta, hogy Marilyn Monroe titka is fenyegetettséget jelent az államra?

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a dokumentum hitelessége ellentmondásos. Másfelől, egy 2014-es jelentés szerint a dokumentum titkosítási eljárása meglehetősen hasonlított arra amit a CIA 1963-ban alkalmazott jelentésekhez.

Ha a dokumentum hamis, akkor felvetődik a kérdés, hogy ki és miért készített volna egy ilyen hamisítványt? De legfőképp mi okból, hiszen mi haszna lehet bárkinek is egy ilyen dokumentumból? Azt talán el is vethetjük, hogy maga a CIA hamisította meg a dokumentumot, hiszen több kárt mint hasznot hozott volna a szervezetnek.

A kérdések tehát továbbra is fenn állnak: valóban látott John F. Kennedy UFO roncsokat? Valóban tervezte Marilyn Monroe, hogy felfedi a nyilvánosság előtt ezt a titkot, amiről aztán valaki gondoskodott, hogy mégse történjen meg?

Talán sose tudjuk meg.

paranormal.hu | Seres Gábor