Home Földönkívüliek Médiumok és földönkívüliek

Médiumok és földönkívüliek

0

Belegondoltunk már abba, mi történne, ha hirtelen megnyílna számunkra az univezum és megismerhetnénk több magasan fejlett földönkívüli civilizációt? Sokan bíznak abban, hogy egy nap talán sikerül elérni azt – valamiféle globális átalakulás során – ,hogy az univerzum egyes UFO kutatók által feltételezett társadalmait akár egyetemi keretek között oktassák, jobban elmélyülve a különböző galaktikus kultúrák világában.

Annak a kérdésnek a megválaszolására azonban, hogy léteznek-e, sajnos nincsenek tudományos bizonyítékok. Éppen ezért néhány UFO kutató másfajta bizonyítékok után kutakodik. De felmerül a kérdés, mit lehet mit lehet tekinteni hiteles forrásnak? A szakkönyveket? Az internetet? A médiumok közvetítéseit? Kiszivárogtatott dokumentumokat?

Vannak, akik a médiumok által átadott információkat érzik a leghitelesebbnek. A médiumok olyan személyek, akik állításuk szerint telepatikus kapcsolatba tudnak lépni földönkívüliekkel – ez esetben nem csak szellemekkel. Azok az UFO kutatók, akik az ő beszámolóikat tekintik forrásnak, az ő elbeszéléseiket veszik figyelembe. Persze sok olyan kiszivárogtatott dokumentum is létezik, melyek szintén segítik az UFO kutatókat eligazodni a földönkívüliek világában. Az elismert médiumok által átadott információt azonban mégis többen elsődlegesnek tekintik. Ehhez kapcsolódóan azonban meg kell jegyezni – a gondolat a spiritufo.hu szerzőjétől származik -, hogy épp a médiumok elsőkézből jövő információit tagadja évek óta nem csak a hivatalos tudomány, hanem azt úgynevezett objektív UFO-kutatás is. Ez azért van, mert a mai UFO-kutatás is a materialista tudomány módszertanát követi egy olyan jelenség megértéséhez, amelyhez alapvetően spirituális beállítottság szükséges.

A másik érdekes probléma, amivel több UFO kutatónak szembe kell néznie, hogy ezen a szakterületen, hogy rengeteg a fogalmi zavar. Sok médium sokféleképpen hívja a különböző fajokat akikkel kapcsolatba lépnek, és a munka során sokszor magam össze is zavarodnak a kutatók. Éppen ezért ezen a területen egyeztetésre és szakmai konzultációkra van szükség, hogy jobban kitisztuljon a kép, így remélhetőleg egyszer a káoszból rend lesz. Az is problémát jelent, hogy egyes civilizációkról csak egyetlen, vagy nagyon kevés forrás létezik. Ilyenkor az egyetlen forrás maga a médium, mivel ő az egyetlen, aki valaha is kapcsolatba lépett az adott civilizációval. Persze akkor lennék igazán objektívek, ha mi is elsőkézből tudnánk leellenőrizni a közölt információkat,  hiszen akkor elmondhatnánk, hogy tiszta tudást kaptunk az égi könyvtárak elképzelhetetlenül hatalmas tudásából.

Sok UFO kutatót azonban a már eddig felhalmozott óriási médium-adatközlésmennyiség is meggyőzte arról, hogy ilyen mélységű ismeretet földi agy magától nem találhat ki. Magam is, mint egyszerű író és fordító, be kell hogy érjem azzal, hogy hagyományos módon kutassam a médiumok által közölt információkat. Lehetséges-e tehát, hogy az általuk közölt dolgok valóban kozmikus tudással rendelkező galaktikus testvéreinktől származik?

Egyes UFO kutatók szerint amikor a földönkívülieket tanulmányozzák, nem csupán ismereteket szerezhetnek róluk, hanem számtalan olyan dolgot tanulhatnak tőlük, melyek önmagunk mélyebb megértését segíti elő. Állításuk szerint a legtöbb Magasan Fejlett Társadalom ugyanis tökéletes harmóniában él a bolygói természeti környezetével, ami által nincs szükségük pénzre,  embereket kizsákmányoló gazdasági életre és nemzeti megosztottságra. Az ilyen társadalomban nincs szükség magántulajdonra és felhalmozásra sem, mert mindenki igényelhet bármit és bármikor, amire csak szüksége van. Vajon mi mikor fogunk eljutni erre a szintre?

Sokan reménykednek abban, hogy az úgynevezett Vízöntő-korszak meghozza ezt az igazságos társadalmi rendszert számunkra. Ugyan vannak felvilágosult csoportok, de amíg az emberiség nem ébred öntudatra, azaz teljes felelősséget nem vállal azért a bolygóért, amelyen él, addig bizonyos negatív beállítottságú emberek fogják szabályozni megkötni az életünket – állítják azok, akik a földönkívüliek kérdését spirituális úton közelítik meg.

Nem foglalok állást amellett, hogy a médiumok által elmondottak teljes mértékben megfelelnek-e a valóságnak vagy sem, hiszen nem bizonyíthatjuk egyiket se. Mindenesetre, egyre többen vallják, hogy az UFO kutatáshoz spirituális beállítottságra van szükség – ehhez azonban az alapvető intuícióinkat kell kifejleszteni. Elképzelhető, hogy fizikai bizonyítékok helyett bennünk vannak a válaszok? Az UFO-ban hívők szerint a materialista tudomány hibája, hogy kizárólag anyagi szinten vizsgálja a világot és olyan eredményeket keresnek, melyek a tudósok állításait igazolják. Ezzel szöges ellentét azoknak az UFO kutatóknak a módszertana, akik médiumi beszámolókat vizsgálnak. Nekik ők jelentik az adatforrásokat. Számukra a szemtanúk, a médiumok közlései és egyes dokumentumok jelenthetnek némi támpontot. Hogy hiszünk-e nekik, vagy sem, az egyéni meggyőződés kérdése.

jordygoovaerts0 képe a Pixabay -en.