Home A múlt rejtélyei Megfejtették az alexandriai óriás szarkofág titkát

Megfejtették az alexandriai óriás szarkofág titkát

0

Tudósok kezdik megfejteni annak a három csontváznak a rejtélyét, melyeket egy vastag gránitkoporsóban találtak. A koporsó 2,7 méter hosszú, 1,5 méter széles és 1,8 méter magas. A leletet egy Alexandria melletti munkaterületen találták a föld alatt, melyet már előzetesen megvizsgált egy csapat az Ókori Leletek Minisztériumától (Antiquities Ministry of Egypt). A koporsó időszámításunk előtti 2000-ben keletkezhetett és ez az eddig megtalált legnagyobb szakrofág Alexandriában.

2018 júliusában amikor leemelték a koporsó tetejétét, a három csontváz részlegesen feloldódott egy kellemetlen szagú piros folyadékba, melyet szennyvíznek gondoltak.

Az, hogy kik voltak ezek a személyek és miért fordítottak ekkora gondot a koporsóra, rejtély, de most talán kezd összeállni a kép. Azt megállapították, hogy a sírhely a ptolemaioszi időszakra tehető vissza, időszámításunk előtti 305 és 30 közé.

A csontvázak egy 20-as évei közepén járó nőé, egy késői 30-as éveinek járó férfié és egy 40-es éveinek elején járó férfié voltak. A felfedezés egyik különös ismertetőjele volt egy kör alakú nyom az egyik koponyán. Szakértők szerint koponyaékelést végeztek, hogy csökkentsék az agyat körülvevő nyomást.

Azt is kiderítették, hogy a koporsóban lévő folyadék szennyvíznek és annak az anyagnak a keveréke, melyekkel becsomagolták a testeket.

A csontvázak jelenleg DNS elemzésre és CT képalkotásra várnak.

Fox News | paranormal.hu