Home Parajelenségek Meghalt Derek Acorah, brit médium

Meghalt Derek Acorah, brit médium

0

Derek Acorah több híres, brit szellemvadász sorozat egyik szereplőjeként vált ismertté. Legismertebb sorozata a Most Haunted, vagyis a Legkísértettebb Helyek című sorozat. A médium az angol Bottle-ben született 1950-ben. Eredetileg futball játékos volt, aki a Liverpool F.C-ben játszott, de elbocsátották, mielőtt komolyabb mérkőzéseken is részt vehetett volna.

Hamarosan felfedezte, hogy a küldetése az, hogy médium legyen. Először 1996-ban jelent meg a TV képernyőjén, mégpedig a Livetime (Élő Adás)című műsorban. Később új műsorban, a Predictions (Jövendölések) kezdett el szerepelni.

A legnagyobb sikerét azonban akkor érte el, amikor csatlakozott a Most Haunted nevű TV műsorhoz, melynek tulajdonosa Yvette Fielding. A műsor közel 300 epizódot készítette eddig és továbbra is fut.

Acorah hat évadon keresztül volt jelen a sorozatban mint állandó médium. Feladatai között volt a szellemekkel való kommunikálás, de hagyta azt is, hogy megszállják. Sokan kritizálták a tevékenységét, többek között Dr. Ciaran O Keeffe, parapszichológus, aki szerint Acorah csak megjátszotta magát.

A médium 2005-ben hagyta el a sorozatot. Ezt követően olyan sorozatokban szerepelt, mint a Derek Acorah’s Ghost Towns (Derek Acorah szellemvárosai), vagy a sok vitát kiváltó Michael Jackson: The Search for His Spirit (Michael Jackson szellemének keresése).

Acorah rövid betegség után hunyt el 2020 január 3-án.

The Guardian |paranormal.hu