Home Cikkek Megismétlődött a tunguzkai esemény?

Megismétlődött a tunguzkai esemény?

3

tunguzka_cikkbe1Azonosítatlan repülő objektum balesetének kivizsgálását követelik a jakutok, akiknek csütörtök hajnalban robbant fel valami a fejük fölött. A fényvillanásokat több térfigyelő kamera is rögzítette.

A hatalmas erejű fényvillanást és az azt követő robbanást a kelet-szibériai Jakutföld vilujszki körzetében fekvő Kirgidaj község felett észlelték a környéken lakók ? adta hírül a Jakutföld Hírei című lap. A villanást számos térfigyelő kamera is rögzítette. A helyiek nem mondhatók különösebben ijedősnek ebben a tekintetben, mert rendszeresen tanúi a Bajkonurban fellőtt űreszközök aláhulló fokozatai által okozott hang-és fényjelenségeknek, illetve a különféle meteorjelenségek sem számítanak újdonságnak a körükben.

A csütörtöki robbanás azonban minden eddigitől eltért, s nyugtalanságukat csak fokozza az illetékes hatóságos gyanús hallgatása. A jelenség esetleges földi eredetének a Roszkozmosz nyilvános adattárában próbáltak utánajárni a sajtó munkatársai, amiből kiderült, hogy ezekben a napokban sem rakétakilövés, sem tervezett visszatérés nem történt.

ufojakut-600x400

A katasztrófavédelem információi szerint repülőszerencsétlenség sem történt, és az asztrahanyi Kapusztyin Jar-ban március 4-én felbocsátott ??-12? orosz ballisztikus rakéta is rég célba ért már ez idő tájt.

A jakutok ezért azzal a követeléssel fordultak az orosz szövetségi hatóságokhoz, hogy haladéktalanul küldjenek ki kutató csapatokat az érintett körzetbe. Annál is inkább, mert helyi vadászok mesterséges eredetű roncsdarabok aláhullásáról számoltak be. A helyiek azóta félnek elhagyni lakhelyeiket, és a települések közti postaszolgálat is akadozik.

Az eset nagyon hasonló a múlt század elején történt tunguzkai eseményhez, bár ez a robbanás nem bizonyult ugyanolyan erejűnek. A Tunguzkai Esemény katonai jelentése magyar nyelvre fordítva innen tölthető le.

szon.hu / hir.ma / hir24.hu

3 COMMENTS

  1. Aszteroida jön közel a földhöz. Mi lenne a neve,ha be is csapódna?  Nemérdekes,hogy ezek a mai nap is csak gyéren,vagy sehogy nem lakott helyeken jelennek meg,csapódnak be? És nagyon szeretik a tajgát? Ahol szpacsek mamutjai élnek? Már,ha becsapódnak egyáltalán? Mert,ha egy busznál nagyobb becsapódna,nem lenne hova írogatni. Tehát nem csapódik semmi sehova. Játék! Ez csupán a játék része. Még!
    Remélem finoman fogalmaztam,és nem lesz ez is törölve.?