Home A múlt rejtélyei Megoldódhatott a monolitok rejtélye

Megoldódhatott a monolitok rejtélye

0

A Mashable nevű kultúrális és technológiai magazin a napokban számolt be arról, hogy egy művészcsoport magára vállalta a Utah és később Kalifornia államban megjelenő oszlopokért a felelősséget.

A közösség magát The Most Famous Artis-nak, azaz a Leghíresebb Művésznek nevezi, amely nem csak azt állíttja, hogy ők maguk készítették a fémoszlopkat hanem azt is, hogy másolatokat is árulnak jelenleg a weboldalukon.

Az elmúlt hetekben Utah államban és Kaliforniában, valamint a Romániában megjelenő oszlopok körül hosszú viták alakultak ki és a legelfogadottabb magyarázat szerint valamilyen reklámcélú fogás lehet a dolog mögött.

Most azonban úgy tűnik, hogy csak kiállítási darabokrók volt szó, melyeket egyébként 45 ezer dollárért kínálnak.

Matty Mo, a csoport alapítója nem kívánt a részletekbe bocsátkozni, elsősorban azért, mert az oszlopok felállításának jogszerűtlensége kissé kényelmetlenné teszi a helyzetet.

Azt viszont elmondta, hogy mindannyian csodáljuk a művészetet és most különleges monolitok formájában kínálták fel, hogy gyönyörködhessenek benne az emberek.

Vannak azonban akik kételkednek a magyarzatban azt állítván, hogy ennek a csopornak semmi köze a monolitokhoz, csak megragadták a lehetőséget, hogy pénzt keressenek.

A monolitok rejtélye tehát nem oldódott meg, csak megoldódhatott – már amennyiben igazat beszélnek a csoport művészei.

FRISSÍTÉS

  • Eközben egyre több oszlop jelenik meg szerte a világban: Hollandiában, Szlovéniában, Texasban és Angliában is megjelent két újabb monolit, valamint még egy Kaliforniában – egyre többen komolytalannk gondolják a dolgot, de vannak, akik szerint lehet valamiféle összefüggés az oszopok között.

A képet Andreas H. készítette a Pixabay-en és az csak illusztrációként szolgál! A képen a Washingtoni Emlékmű látható