Home Paranormális jelenségek Megoldódott egy eltűnt iraki város rejtélye

Megoldódott egy eltűnt iraki város rejtélye

0

Egy mostanában felfedezett asszír ékírásos tábla segített megállapítani egy eltűnt város pontos helyét.A német Tubingeni Egyetem régészei egy ásatás során fedezték fel azt az ókori fazekastermékeket szállító hajót, amely a 92 agyagtáblát tartalmazta Bassekti közelében.

Az agyagtáblák vizsgálata során derült ki, hogy a hely Mardaman – egy ókori királyi város, amely elveszetté vált az évezredek során.

“Több ókori forrás is beszélt már erről a fontos észak mezopotámiai városról, de a kutatók nem tudták merre található” – nyilatkozta az egyetem. “Időszámításunk előtt 2200 és 1200 között létezhetett, amikor is királyság vagy tartományi fővárosként működöött, amit számos alkalommal meghódítottak és elpusztítottak.”

A kissé hiányos táblák nem csak a várost azonosítják, hanem azt is elmondják, hogy a város Assur-nasir, egy közeli tartomány uralkodójának adminisztrációs központja volt.

Peter Pfalzer, az ásatás vezető professzora szerint egyértelmű, hogy egy asszír kormányzó palotáját fedezték fel.

Mardaman bizonyára befolyásos várossá, vallási központtá és kereskedelmi útvonallá vált Mezopotámia, Anatólia és Szíria között.

Twitter link

Fox News | paranormal.hu