Home Paranormális jelenségek Megpróbálják megfejteni, mi történt a 19-es Egységgel a Bermuda Háromszögben

Megpróbálják megfejteni, mi történt a 19-es Egységgel a Bermuda Háromszögben

0

1945 december 5-én öt harci repülőgép tűnt el a Bermuda Háromszögben. A repülőgépek úgy is ismertek voltak mint a 19-es Egység. A gépek Floridából szálltak fel, hogy egy egyszerű gyakorlatot elvégezzenek. A 14 tagból álló egység azonban eltűnt a hírhedt területen.

Az egység után egy másik, 13 tagból álló mentőcsapatot is küldtek, akik szintén eltűntek. Ennek tagjai beszámoltak nem működő iránytűről és nem működő navigációs berendezésről is, de rossz időjárási körülményeket is megemlítettek a térség felett. Az utolsó üzenet a csapat parancsnokától, Charles Taylortól származott, aki a következőket mondta:

Fehér víz van alattunk, valami nincs rendben. Nem tudjuk hol vagyunk. A víz mégse fehér, hanem zöld.

Az egységek eltűnése híressé vált és sok vitát szült az idők során.

Egy ausztrál kutató, Shane Satterley szerint sokan paranormális okokkal magyarázták a történéseket, melyek magukba foglalnak UFO-kat és földalatti városokat is. Az Amerikai Haditengerészet sem tudta meghatározni az egységek eltűnésének okát. Mr. Satterley (Griffiths Egyetem, Queensland) szerint ha sokszor nem tudjuk a választ valamire, hajlamosak vagyunk a választ a paranormális jelenségekben keresni.

A kutató szerint azonban más tényezőkkel kellene számolnunk: a nyomozás kiderítette, hogy a pilóták repülése közben sötétedni kezdett és az időjárás is megváltozott. Taylor ráadásul rossz irányba vezényelte a gépeket. Róla köztudott vola az is, hogy hajlamos volt eltévedni: korábban már kétszer meg kellett menteni őt a Csendes Óceán felett. Egy másik probléma az volt, hogy a Grumman Avenger nevű torpedóbombázó gép ismert volt arról, hogy hamar elsüllyed. Ebben az esetben méginkább lehetetlen volt megtalálni a roncsokat. Gondoljunk csak a nemrég eltűnt MH 370-es malajziai járatra, amely 2014-ben szintén eltűnt.

A harmadik probléma pedig az volt, hogy a pilóták nem voltak elég gyakorlottak. Nem voltak megfelelően kiképezve ahhoz, hogyan kell a műszereket éjszaka vagy rossz időben kezelni. Shane Shatterley szerint 1000 repülő közül 990 esetében tudjuk mi van velük, melyek a Bermuda Háromszög felett repülnek át. Valóban természetfeletti okokra kellene gondolnunk mindössze tíz gép esetében?

A kutató azonban nem biztos abban, mi történhetett, így tovább kellene kutatni. Ő csupán iránymutatást adott.

A képet készítette: Horace Bristol / Naval History and Heritage Command