Home Kriptozoológia Megrendezett volt a szibériai jeti észlelések egy része

Megrendezett volt a szibériai jeti észlelések egy része

0

Egy Putyin hatalma alá tartozó egykori regionális vezető az elmúlt napokban bevallotta, hogy megrendezték a jeti észleléseket azért, hogy több turistát vonzzanak a környékre. A Szibériában található Shoria Hegység régóta ismert helyszíne a jeti észleléseknek, de most úgy tűnik, hogy ezeknek egy része megrendezett volt.

Aman Tuleyev – aki Kemerovo Oblast kormányzója volt 1997 és 2018 között – elmondta, hogy egy férfit öltöztettek be azért, hogy felkeltse a kíváncsiságot és az ötlet maga Tuleyevé volt. Eredetileg az lett volna a cél, hogy évente rendezzenek egy úgynevezett Jeti Napot, ahol jutalmat adnának annak, aki a legmeggyőzőbb bizonyítékot szerzi a lény létezésére. A jeti létezése tehát nem alaptalan, függetlenül attól, hogy volt egy időszak amikor megrendezték a jelenetet.

Tuleyev hozzátette, hogy a Jeti Nap alkalmából sokan eljöttek a településre és nekiindultak az erdőnek, de persze nem találtak semmit. Ennek ellenére Shoria mégis vonzotta a figyelmet.

Aztán eljött az idő, amikor az érdeklődés lankadni kezdett és az egykori kormányzó Vladimir Makutával, a körzeti megbízottal együtt kitalálták, hogy beöltöztetnek valakit, aki kimegy terepre és felhívja magára a figyelmet ügyelve ugyanakkor arra, hogy el ne kapják.

Ennek ellenére Aman Tulejev meg van győződve arról, hogy a lény létezik. Több helyi vadász jelentette, hogy távoli helyeken láttak egy két méter magas, szőrös lényt

Kutatók még ugyan nem találkoztak vele, de ők is bukkantak már bizonyos nyomokra.

DangrafArt képe a Pixabay -en.