Home Földönkívüliek Megszólalt az UFO témával kapcsolatban az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója

Megszólalt az UFO témával kapcsolatban az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója

0

Avril Haines egy nemrégiben tartott rendezvényen beszélt a földönkívüli fenyegetések lehetőségéről.

A “Jövőnk az űrben” címmel a washingtoni Nemzeti Katedrálisban tartott rendezvényen az emberiség űrbe való kilépésre irányuló törekvéseivel kapcsolatos számos témát igyekeztek megvitatni, beleértve az űrkutatási magánszektort, az űrfegyverek fejlesztését és az idegen élet megtalálásának lehetőségét.

A résztvevők között volt Avril Haines, a nemzeti hírszerzés igazgatója, aki hosszasan beszélt az UAP-k (azonosítatlan légi jelenségek) potenciális veszélyéről és arról, hogy nincs megfelelő rendszer az észlelési adatok összegyűjtésére és elemzésére.

Repülésbiztonsági és kémelhárítási kérdéseken kívül szintén kiemelte a földönkívüliek kérdését. Itt azt jegyezte meg, hogy rengeteg az észlelési adat, de nincs olyan megfelelően kiépített egységes rendszerünk, ahol ezeket az adatokat rögzíteni tudnánk. Az észlelési adatokat pedig mélyebben kellene elemezni.

A kongresszus egyébként a 2022-es nemzetvédelmi felhatalmazási törvény (NDAA) új módosítását fogja megvitatni, amely a remények szerint az UFO-kkal kapcsolatos információkat könnyebben hozzáférhetővé teszi majd.

Érdekes lesz látni, hogy mindez hogyan alakul az elkövetkező hónapokban.

Fotó: Office of the Director of National Intelligence