Home Megmagyarázhatatlan Megszólalt Ferenc Pápa egy vért könnyező szoborral kapcsolatban

Megszólalt Ferenc Pápa egy vért könnyező szoborral kapcsolatban

0

Ferenc pápa interjújában óva intett a jelenésekben való túlzott hittől és arra buzdította a híveket, hogy áhítatuk középpontjában továbbra is Jézus álljon. A szóban forgó eset Maria Giuseppe Scarpullával kapcsolatos, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt állította, hogy egy Szűz Mária-szobor vérkönnyeket hullatott. Havonta szertartásokat szervezett a helyszínen, amelyek rengeteg zarándokot vonzottak, akik betegségekre kerestek gyógymódot.

A helyi hatóságok és az egyház ezt követően intézkedtek: Marco Salvi püspök arra kérte az embereket, hogy a vizsgálat ideje alatt ne látogassák a helyszínt. A szobron lévő vérfoltok miatt csalás gyanúja és bírósági vizsgálat vádja merült fel, és néhány hívő úgy érzi, hogy becsapták őket, miután jelentős összegeket adományoztak Scarpulla alapítványának.

Az ellentmondások és jogi problémák ellenére Scarpulla népszerű maradt, és továbbra is tart szertartásokat a helyszínen, megerősítve a Madonnába vetett hitet. A közelmúltban azonban jelentősen csökkent a szertartások látogatottsága. A helyzet aggodalmakat vetett fel az ilyen jelenések hitelességével és a hívők esetleges kihasználásával kapcsolatban.

A nyomozás kibontakozásával a kérdés továbbra is vitát vált ki a közösségen belül, és egyesek szigorúbb intézkedéseket követelnek a hívők védelmére a vallásos áhítat nevében elkövetett esetleges átverésektől és kizsákmányolástól.

Fotó: CC BY 3.0 Tania Rego/ABr