Home A múlt rejtélyei Megtalálhatták Jézus gyermekkori otthonát

Megtalálhatták Jézus gyermekkori otthonát

0

Ken Dark professzor, aki történelmet és régészetet tanít a Reading Egyetemen úgy hiszi, megtalálta Jézus gyermekkori otthonát, amely a Názáreti Nővérek Apácazárda alatt található. A professzor 14 éve kutatja ennek a helynek a létezését és most állítása szerint munkája eredménnyel járt.

Ez lehetett az a hely, ahol Jézus gyermekkorát töltötte József és Mária neveltetésében.

Az otthont mr az 1880-as években felfedezték, de akkor nem tulajdonítottak neki semmilyen jelentőséget. Úgy vélték, hogy csupán egy átlagos galilleai család otthona lehetett 2000 éve.

Ken Dark szerint semmi szokatlan nem volt ebben az otthonban. Nem utalt arra, hogy nyomorúságos körlmények között éltek itt az emberek, de arra sem, hogy gazdag lakók élhettek itt. Hétköznapi lakásról volt szó. Továbbá nincs semmi okunk azt feltételezni, hogy Jézus az átlagostól eltérő környezetben nőhetett fel.

Az egyik jel, amely a feltételezésre utalhat, hogy József asztalosk volt, így értett a kézművességhez. Akárki is építette ezt az otthont, a kőfelületek megmunkálása szakértelemre utal.

Az otthon egyébként nem messze van az Angyali Kinyilatkoztatás színhelyétől – attól a helytől, ahol Máriának megüzente egy angyal, hogy hamarosan ő lesz Jézus anyja.

Jelenleg még folyik a vita arról, hogy valóban ez volt-e Jézis otthona.

Ken Dark professzor szerint teljesen hihető a feltételezés, de hogy ezt bizonyítani is tudjuk, az egyelőre meghaladja képességeinket. Már az is kérdéses önmagában, hogy tudjuk-e egyáltalán bizonyítani ezt.

A képet Gerd Altmann készítette a Pixabay -en