Home Cikkek Melyik korban találjuk meg az élet értelmét?

Melyik korban találjuk meg az élet értelmét?

0

Egy új tanulmány megállapította, hogy melyik az a kor, amely után az emberek rendszerint már nem keresik tovább az élet értelmét. A legtöbb embernek az élet valamiféle talány – hiszen nem születünk meg úgy, hogy rögtön tudjuk, milyen képességekkel rendelkezünk, vagy hogy mi a célunk. Ehelyett, meg kell keresnünk az utunkat ahogyan a felnőttkor felé haladunk, majd azon túl is.

A tanulmányban Dr. Awais Aftab megtalálta azt a kort, amely a legjelentősebb az ember életében abból a szempontból, hogy mi az élet értelme. Az eredmény a 60-as év lett.

Az adatok szerint az ember életének értelmét 20 éves korában kezdi el keresni, amely növekszik egészen 60 éves korig, ami után csökken a jelentősége.

A keresés tehát 40 éven át tart. Ilyenkor az ember aktívan keresi a számára megfelelő karriert, barátságokat, partneri kapcsolatokat. 40 és 50 éves korban az ember általában már stabil munkahellyel és partneri viszonnyal rendelkezik: sokaknak családjuk és gyermekük van. Az élet értelmének aktív keresése csökken de annak felismerése, hogy az életüknek célja van, emelkedik.

60 éves korban ez a folyamat megfordul. Nyugdíjas korral, elfogadással, egészségügyi problémákkal az élet értelmének keresése kezd elhalványulni és más forrásokat kezdenek el keresni.

A kutatók ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy ezeket az eredményeket nem szabad törvényszerűnek tekinteni. Mindez személyről-személyre változhat és lehet olyan, akinek bizonyos okokból 60 év felett csúcsosodik ki az élet értelmének értelmezése.

Úgy hiszik, hogy van kapcsolat az élet értelmének megtalálása és az egészség között is: az, hogy az ember megtalálja-e számára a célokat, meghatározhatja azt is, mennyire egészséges az illető.

Hogy milyen az egészségi állapotunk, befolyásolva van az által, hogy milyennek találjuk az életünket. Amennyiben kielégítőnek, akkor az elősegíti az egészséget.

Live Science | paranormal.hu